Annonce
Billund

CNN glæder sig mest til at se Lego House i Billund

Lego House i Billund er med på CNN's liste over de bygninger, som det amerikanske medie glæder sig mest til at se åbne i 2017.

Annonce

Hvad har Lego House i Billund til fælles med Napolis kommende højhastighedstogstation eller det nye Louvre-museum i Abu Dhabi?

De er alle tre med på listen over de nye bygninger, som åbner i 2017, og som det amerikanske medie CNN glæder sig mest til at se færdiggjort i år.

Listen, der blev offentliggjort onsdag på CNN's hjemmeside, tæller i alt 13 design-ikoniske bygninger

Se listen her

- Endnu et arkitektonisk vidunder fra Bjarke Ingels Group (BIG), hvor Lego House-holdet satte sig for at designe en bygning baseret på mulighederne i de elskede byggeklodser, skriver CNN blandt andet i artiklen om Lego House.

Desuden kalder CNN bygningen for "unik" og roser det modul-opbyggede design, som er inspireret af Lego-lignende klodser.

Lego House åbner i efteråret 2017.

Dansk design

Generelt er CNN ret glade for det danske design.

Således er to andre danske bygninger også med på listen: Det nye Blåvand Bunker Museum (som også er designet af BIG) i Varde Kommune og et nyt lejlighedskompleks i København.

Det store lejlighedskompleks i København "The Silo" kommer til at rumme 40 luksus-ejerlejligheder. Bygningen er en gammel silo, som er renoveret fra top til bund. Den dyreste lejlighed kommer til at koste 30 millioner kroner.

Om Lego House

Lego House kommer til at indeholde et område, hvor der er gratis adgang. Området udgør knap en fjerdedel af den del af Lego House, der er over jorden, og her vil være café og en særlig Lego-butik.


  • Den største del af Lego House bliver for betalende gæster og består af fire specialdesignede legezoner fra forskellige, men indbyrdes forbundne legeverdner. Desuden bliver gæsterne præsenteret for familievirksomheden og udviklingen af Lego-produkterne, Lego-brandet og Lego-koncernen.

  • Lego House består af 8500 kvadratmeter over jorden og 3400 kvadratmeter kælder. Huset bliver 23 meter højt, og der er fri adgang hen over Lego House ad trapper og terrasser.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce