Annoncørbetalt indhold

CO2-våben – er det godt for miljøet?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Alle taler om at reducere udledningen af CO2. Alligevel kan du fortsat købe såkaldte CO2-våben til leg på hardball- eller paintballbaner. Eller til at skyde til måls med hjemme i haven. Er det godt for miljøet?

Alle taler om vigtigheden af at reducere udledningen af CO2 til miljøet. Det er en luftart, der også går under det borgerlige navn kuldioxid. Luftarten kan hverken ses eller lugtes, og findes naturligt i atmosfæren.

Annonce

CO2 øger atmosfærens drivhuseffekt

I atmosfæren fungerer CO2 som en form for isoleringsmateriale. Det er vigtigt, hvis vi gerne vil have, at jorden skal være varm nok, til at både planter, dyr og ikke mindst vi selv kan leve på kloden.

Men jo højere koncentrationen af CO2 bliver i atmosfæren, jo bedre bliver den til at holde på varmen. Derfor stiger temperaturen, og stiger den for meget, bliver Jorden for varm for os at bo på.

Det er allerede ved at ske, og det er derfor, der er så stor fokus på at mindske især det menneskeskabte CO2-udslip.

CO2-våben er kun en dråbe i havet

Men er det så smart at rende omkring og skyde med CO2-våben på landets hardball- og paintballbaner, når vi nu skal minimere CO2-udledningen.

For at kunne besvare det spørgsmål, er vi først nødt til at se nærmere på, hvordan et CO2-våben fungerer. Det er opbygget som et almindeligt gevær eller en pistol, men kan kun skyde med enten hardballs eller splatterkugler.

Til at affyre våbnet benyttes en lille CO2 patron. Patronen indeholder en lille portion kuldioxid og lidt silikone til at smøre våbnet med. Indholdet i hver patron rækker til flere affyringer af våbnet.

Altså er det en meget lille mængde CO2, der udledes, hver gang våbnet affyres.

Så selv om det naturligvis bidrager en smule til den samlede udledning af CO2 i verden, er det populært sagt en dråbe i havet i forhold til f.eks. konventionelle transportmidler som biler, tog og fly.

Pistol eller gevær – samme udledning

Rent miljømæssigt er der ingen forskel på, om du vælger en CO2 pistol eller et CO2 gevær. Begge typer benytter den samme mængde CO2, når du skyder med dem.

Du kan også få forhandleren til at justere, hvor stor en mængde CO2 våbnet benytter. Skruer du ned for CO2-mængden, skal du dog være opmærksom på, at rækkevidden bliver kortere. Så vil du være mere miljøvenlig, skal du være god til at liste dig tættere på ”fjenden”, før du skyder dem.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.