Annonce
Trekantområdet

Cobra-kunst hos Galleri Nørballe

Mogens Balle var et meget sansende menneske. Og det var som regel farverne, der fangede hans opmærksomhed. Pr-foto
Mogens Balle udstiller i galleriet i Middelfarts gågade fra den 21. marts.

Middelfart: Den 21. marts er der fernisering på en udstilling med papirarbejder af Cobra-kunstneren Mogens Balle.

Under titlen ”Inspirationer fra det hvide papir” viser Galleri Nørballe i Middelfart nogle af Mogens Balles sidste gouacher. Det er arbejder fra perioden 1980 til 1988, hvor Mogens Balle dør.

Fælles for disse værker er, at langt de fleste ikke tidligere er vist offentligt.

Mogens Balle var et meget sansende menneske. Det var som regel farverne, der fangede hans opmærksomhed og var igangsætter for hans malerier. Det kunne være små, intense farveoplevelser, som han foldede ud på lærreder eller det hvide papir.

Han ønskede ikke at videregive naturtro oplevelser, men ville videregive sine sansede oplevelser og dermed skabe en større intensitet og dybde i de oplevelser, som beskuerne fik mulighed for at opleve.

Det er kort sagt tale om udtryk, som åbner for videre oplevelser og tanker hos beskuerne.

- Det at arbejde på det hvide papir oplevede Mogens Balle som en anden udfordring end at arbejde på de større lærreder. Han havde en ofte mere fri og meget hurtig tilgang til papirarbejderne. I de ofte heftige penselstrøg kan man som beskuer komme tæt på hans arbejdsproces og også mærke det temperament, som ligger bag penselføringerne, fortæller Kim Nørballe.

Udstillingen kan ses frem til den 23. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce