Annonce
Esbjerg

Cody har været forsvundet siden nytårsaften: Ejer frygter kidnapning

Jagthunden Cody forsvandt fra et sommerhus på Fanø nytårsaften, og ingen har set ham siden. Ejeren frygter det værste. Privatfoto
En halvandet år gammel jagthund ved navn Cody har været forsvundet fra Rindby på Fanø siden nytårsaften. Med hjælp fra et stort hold af frivillige er hunden blevet eftersøgt i klitter, plantager, haveskure og sommerhusområder – men forgæves.

Fanø: De første to uger af 2020 har været et sandt mareridt for familien Clausen fra Herning. Nytårsaften forsvandt familiens halvandet år gamle jagthund Cody fra et sommerhus på Fanø, og ingen har set ham siden.

Cody forsvandt omkring klokken 19.30, da Thomas Clausen tog ham med ud i haven i Rindby for at lufte ham, inden der for alvor kom gang i fyrværkeriet.

Siden er han blevet eftersøgt vidt og bredt på hele øen. Frivillige er ilet til for at hjælpe familien med at lede efter Cody, og eftersøgningen er foregået fra biler og droner og med dør-til-dør gennemgang af samtlige huse i området.

Man har ledt langs stranden, i skoven og i haveskure, hvor Cody kunne tænkes at have søgt tilflugt, men lige lidt hjælper det. Ingen har set hunden.

- Nu er der gået 14 dage, så enten er han død og ligger under et sommerhus, hvor han har siddet fast, eller også er han blevet stjålet og fragtet væk fra øen. Jeg hælder mest til det sidste, for selvom der har været rigtig mange mennesker ud at lede efter ham, så er der ingen, der har set ham, siden han forsvandt, siger Codys ejer Thomas Clausen, der til daglig er dyrlæge og i sin fritid går på jagt med Cody.

Annonce

Codys kendetegn

Af den hollandske race Stabyhoun. Han vejer 25 kilo og har brun og hvid pels. Han er halvandet år gammel.

Cody er chippet og bærer halsbånd med telefonnummer.

Familien beskriver hunden som meget glad og kærlig, men lidt ængstelig overfor fremmede.

- Det værste er uvisheden

Familien bor på en gård i Herning og valgte i første ombæring at forlænge ferien på Fanø i håb om, at hunden ville komme tilbage.

Nu har familien dog været nødt til at tage hjem og forsøge at genoptage hverdagen uden Cody. Imens hjælper venner og frivillige med at holde øje med Cody omkring sommerhuset i Rindby, hvor Thomas Clausen har efterladt en åben transportkasse til Cody med et tæppe og nogle godbidder.

Forleden blev efterlysningen delt i en hel række tyske Facebook-grupper, og Thomas Clausen håber, at familien snart vil få besked om Codys skæbne.

- Det værste er uvisheden. Hver gang vi hører om en løs hund, blomstrer håbet op på ny, men når det så viser sig, at det ikke er ham, er det ikke til at bære. Hvis jeg skal være helt ærlig, så vil jeg hellere kaldes ud for at samle ham op fra grøftekanten. Så kunne vi da i det mindste få ham med hjem og begrave ham, siger Thomas Clausen.

Og skulle der være nogen, der har taget hunden med sig, vil han gerne opfordre dem om at aflevere Cody tilbage.

- Han er en del af vores familie, og vi savner ham.

Cody forsvandt fra Rindby strand på Fanø tirsdag den 31. december 2019. hvis du ser ham, så kald forsigtigt på ham og ring til lokalbetjenten Chris på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce