Annonce
Sport

Cofidis får World Tour-status efter ni år på anden klasse

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Elia Vivianis nye arbejdsgiver, cykelholdet Cofidis, får World Tour-status fra den kommende sæson.

Det franske cykelhold Cofidis bliver World Tour-hold nummer 18 fra den kommende sæson.

Det meddeler holdet på sin hjemmeside.

Cofidis har de seneste ni sæsoner kørt som prokontinentalhold - cykelsportens næstbedste klasse - men er nu blevet godkendt til højeste niveau.

Holdet kan i den kommende sæson stille med sprinterstjernen Elia Viviani, der i de seneste sæsoner har vundet sejre på stribe for Quick-Step.

- Cofidis fortjener at være en del af World Touren. At være på World Touren betyder, at man altid skal præstere på højeste niveau fra starten til slutningen af sæsonen, siger Viviani til holdets hjemmeside.

Cofidis, der har danske Jesper Hansen på kontrakt, har til trods for prokontinentalstatus været fast inventar i verdens største cykelløb, Tour de France.

I 2019 blev det til 20 professionelle sejre til det franske cykelhold. Især Jesús Herrada og Christophe Laporte markerede sig med flere triumfer.

/ritzau/

Annonce
Cofidis'' nyhed om holdets World Tour-status
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce