Annonce
Sport

Comeback Kid Enderleit: En sejr at være med igen

Nikolaj Enderleit har tidligere tørnet ud for TM Tønder, men mandag aften fik han debut i Ribe-Esbjerg-trøjen efter at have været væk fra banen siden sidste sommer med en slem hjernerystelse. Arkivfoto

Uafgjort: Kampen mod Mors-Thy blev 21-årige Nicolaj Enderleits første i den mørkeblå trøje.

For godt 16 måneder siden slog han hovedet i halgulvet under en ungdomslandskamp og har siden været ude med en rigtig slem hjernerystelse.

- Jeg har det godt. Kollektivt er vi tilfreds med et point efter at have været nede med 23-20 med kort tid igen, men rent personligt er det også en sejr at være med igen. Jeg fik ikke bolden i mål i dag, men jeg synes, jeg har nogle gode aktioner. Jeg er i gang igen og så er det bare at fortsætte herfra, sagde Nicolaj Enderleit efter comebacket, der også var en debut.

Da haluret stod på 21.24 løb det unge stjernefrø med en fortid i TM Tønder og KIF Kolding på banen.

- Det gik rigtig hurtigt, og jeg nåede ikke rigtigt at tænke. Det var hurtigt at jeg lige skulle af med trøjen og have harpiks på hu hej. Jeg bliver sat hurtigt op og kommer hurtigt ind i spillet, og så tænker jeg ikke mere over det. Så er man i gang og så er det fint.

Du var ikke ivrig efter at få det mål?

- Selvfølgelig er jeg det, men det er ikke noget, der betyder noget lige nu. Det skal nok komme.

Annonce

Skuffet træner

Det var en anderledes skuffet Lars Walther, der kunne gå fra kampen med et enkelt point.

- Det var noget lort. Det er ubeskriveligt vigtigt at få det ene point, men faktum er, at vi endnu en gang holder modstanderen på 23 mål, og så får man kun et point. Det var det samme i Skjern. Vi scorer simpelthen for lidt mål, sagde han efter kampen.

Det ene point fik en modtagelse fra spillerne, der umiskendeligt ligner den modtagelse, som en sejr normalt får. Efter at have været bagud med tre mål med få minutter igen, så føltes det ene point formentlig også som en lille sejr, men ikke for Lars Walther, der inden kampen gjorde det klart, at en sejr skulle i land.

Jeg havde forventet, at du ville være ovenud lykkelig for det ene point, hvorfor er du ikke det?

- Det troede, jeg også selv, og det er jeg nok også i morgen. Det er det ene point, og det er irriterende.

- Jeg synes, det mangler noget tempo, og vi skal have nogle skud bagfra, hvor vi kommer til at stå stille og spille sidelæns, sagde Lars Walther.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce