Annonce
Sport

Comebackspiller blev helten i SønderjyskE-sejr på straffeslag

Amerikanske TJ Moore (nr. 71) udlignede til 1-1 for SønderjyskE i første periode. Arkivfoto: Jacob Schultz

SønderjyskE tog fredag aften en vigtig 3-2-sejr i Rødovre efter straffeslag. Canadiske Kyle Wharton gjorde comeback efter en lang skadespause og scorede det afgørende mål i straffeafgørelsen.

Comeback: Canadiske Kyle Wharton var fredag aften tilbage på isen efter flere måneders skadespause for SønderjyskE, og han fik ikke den bedste start på sit comeback. Efter ni minutter fik han nemlig kampens første udvisning, og det udnyttede Rødovre med det samme til at bringe sig foran 1-0 på et mål af Matthias Asperup. Til sidst fik han dog rettet op på tingene, da han var den eneste, der kunne score i straffeslagsafgørelsen, og dermed blev helten for SønderjyskE i 3-2-sejren.

Det skete efter, at TJ Moore i 1. periode havde fået udlignet Rødovres føring i undertal, men SønderjyskE kom igen bagud i 2. periode. Denne gang var det dog en anden canadier, der scorede, da Phil Marinaccio satte udligningen til 2-2 i nettet.

Dermed var det helt lige inden 3. periode, som SønderjyskE dominerede i skudstatistikken. Undervejs blev der dog igen taget for mange udvisninger, og SønderjyskE måtte blandt andet overleve et minut med to mand i undertal. Det kom der ingen mål ud af, og der måtte derfor tages overtid i brug, hvor holdene heller ikke kunne score, inden Kyle Wharton altså afgjorde tingene.

Annonce

Kampen i tal

Rødovre Mighty Bulls - SønderjyskE 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1 efter straffeslag)


  • Mål: 1-0 Matthias Asperup (10.31), 1-1 TJ Moore (15.03/assist: Steffen Frank), 2-1 Mads Eller (28.02), 2-2 Phil Marinaccio (38.08/assist: Rasmus Lyø & Anders Førster)
  • Udvisninger: Rødovre 3x2 min, SønderjyskE 7x2 min
  • Tilskuere: 1186
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce