Annonce
Kolding

Comwell-kæden tabte omsætning men salg af hotelejendom trækker opad

Comwell-kæden, der er ejet af Kolding-familien Christiansen, der også står bag bilkoncernen Nic. Christiansen Gruppen, solgte i 2018 hotelejendommen i Kolding PensionDanmark, hvilket baner vejen for at pensionsselskabet udvider hotellet i Kolding med 120 værelser. Arkivfoto: Søren Gylling
Omsætningen i Comwell-kæden skrumpede i 2018 blandt andet på grund af risikoen for en storkonflikt i foråret 2018. Resultatet bliver trukket op af, at kæden i 2018 solgte sin hotelejendom i Kolding, hvilket baner vejen for, at Comwell i Kolding udvides med 120 værelser.

Kolding: Samlet set havde Comwell-kæden en fremgang på 1,2 procent i hotelovernatninger. Men den samlede omsætning faldt fra 903 millioner kroner til 891 millioner kroner.

Hotelkæden, der er ejet af Kolding-familien Christiansen, der også står bag bilkoncernen Nic. Christiansen Gruppen, kan notere sig, at det samlede resultat før skat endte på 18 millioner kroner mod 12 millioner kroner i 2017.

Resultatet af den primære drift er dog lavere end forventet, blandt andet faldt omsætningen på grund af risikoen for en storkonflikt.

- Gennem foråret 2018 var der risiko for, at en konflikt skulle ramme det danske arbejdsmarked. Comwell oplevede en markant nedgang i ordrebeholdningen og en lang række aflysninger af arrangementer. Dette har haft en negativ indvirkning på omsætningen, udtaler koncernchef, Peter Schelde i en pressemeddelelse.

Ifølge regnskabet havde uroen på arbejdsmarkedet en negativ indvirkning om omsætningen på mellem 12 og 15 millioner kroner.

Lukningen af hotellet i Sønderborg har påvirket resultatet negativt med 5,2 millioner kroner, og driften i de to svenske hoteller påvirker resultatet negativt med 11 millioner kroner i et år, hvor hotellet har gennemført en opgradering og fornyelse af de fysiske rammer på de to svenske hoteller.

Annonce

Kort om Comwell

Comwell driver konference- og spahoteller i Skandinavien – 14 i Danmark og to i Sverige, og så driver de "Centralværkstedet" og "Smedien" i Aarhus. Comwell-koncernen har i alt 2253 værelser og flere end 1000 medarbejdere. Omsætningen i 2018 var 890,9 millioner kroner mod 903,2 millioner kroner i 2017. Resultat før skat lød på 18,0 millioner kroner mod 11,5 millioner kroner i 2017. Koncernens egenkapital er på 241,7 millioner kroner med en soliditet på 47,5 procent.

Har investeret 49 mio. kroner

Når overskuddet er vokset, skyldes det blandt andet, at kæden i 2018 solgte hotellet i Kolding til PensionDanmark, og det baner vejen for, at pensionsselskabet udvider hotellet i Kolding med 120 værelser. Handlen har ifølge regnskabet påvirket resultatet positivt med 24 millioner kroner.

Hotelkæden har samlet set investeret 49,4 millioner kroner i forbedringer og opgraderinger af faciliteter og inventar i 2018.

- I 2018 gennemgik Comwell Kongebrogaarden og Comwell Kellers Park en større renovering og udvidelse. Det betød, at vi i en længere periode ikke havde fuld værelseskapacitet på Comwell Kongebrogaarden, og at der på Comwell Kellers Park var lukket for spafaciliteterne og i restauranten. Men det er vigtigt, at vi hele tiden investerer i fremtiden og sikrer, at vores produkt lever op til gæsternes forventninger og efterspørgsel, så vi kan tiltrække og fastholde nye såvel som loyale kunder i fremtiden, udtaler Peter Schelde.

Ud over den planlagte udvidelse i Kolding, så er kæden i gang med at udvide i København, hvor Comwell Copenhagen Portside skyder op. Med 484 værelser og konferencekapacitet op til 600 personer vil hotellet være Comwells største hotel. Hotellet forventes åbnet i andet halvår 2020. I Aarhus er man også i gang med at udvide Comwell Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce