Annonce
Kolding

Comwell vil bygge sit hoteltårn af ler fra byggegrunden

Når Comwell og PensionDanmark snart udbygger sit hotel her på Skovbrynet, så kan det være, at det kommer til at ske med mursten, som er brændt af ler, der er fundet i undergrunden på byggegrunden. Foto: Søren Gylling
Hotelkædens rådgivere er ved at undersøge, om ler fra grunden kan anvendes til byggeriets teglsten.

Kolding: Comwells og PensionDanmarks planlagte hoteltårn i hele 15 etager ved det nuværende Comwell-hotel på Skovbrynet skal måske bygges af mursten, som er brændt af ler fra selve byggegrunden.

Lige i øjeblikket er hotelkædens rådgivere ved at undersøge, om leret fra grunden kan anvendes til byggeriets teglsten. I følge de første undersøgelser er der tale om blåler, som vil resultere i teglsten i gule nuancer, når leret bliver brændt.

Koncerndirektør i Comwell Peter Schelde fortæller, at idéen opstod, da der blev lavet boreprøver på Skovbrynet for at måle undergrundens bæreevne.

- Det viste sig så, at der er ler i undergrunden. Og her opstod idéen om, at det kan vi måske bruge til noget. Det er den idé, vi har grebet og er ved at undersøge nærmere nu, fortæller Peter Schelde, som understreger, at intet er afklaret endnu.

- Men hvis det lykkes, så er det god historie. Bæredygtighed i byggeriet er jo mange ting, siger koncerndirektøren.

Annonce
Det vil jo være den fedeste historie, hvis vi får et højhus, som kan ses fra hele byen, og som bogstaveligt talt er vokset op af den jord, det står på.

Machael Pagaard Madsen, stadsarkitekt, Kolding Kommune

Fed historie

Kolding kommunes stadsarkitekt Michael Paagaard Madsen er helt vild med ideen.

- Det vil jo være den fedeste historie, hvis vi får et højhus, som kan ses fra hele byen, og som bogstaveligt talt er vokset op af den jord, det står på. Det vil næsten være for godt til at være sandt, hvis det viser sig, at leret egner sig, og at det har en farve der duer, siger stadsarkitekten, som ikke har hørt om et tilsvarende byggeri før.

Peter Schelde ved ikke, hvornår undersøgelserne af lerets beskaffenhed, mængde og farve er tilendebragt.

- Men vi har jo også god tid endnu, for der går 12 måneder, før lokalplanen for vores byggeri er vedtaget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce