Annonce
KLUMME

Conpleks fik en mentor og mere fokus

Et forløb med en mentor fundet gennem Erhvervshus Midtjylland har udviklet sig til et langvarigt forhold for Conpleks. Mentoren er i dag formand for bestyrelsen for robotvirksomheden i Struer.

STRUER: Udendørs mobile robotter fra Conpleks i Struer ruller på et stigende antal fodboldbaner, marker og i parker. Virksomheden, som blev startet i 2010 af Tom Simonsen og Hans Knutsson, har i dag 14 medarbejdere.

Da de for et par år siden ønskede at skrue endnu mere op for væksten, kontaktede Tom Simonsen som så mange gange før Erhvervshus Midtjylland for at høre, om de kunne hjælpe.

Hvad med at få en erfaren erhvervsleder som vækstmentor i et ét-årigt forløb med fokus på strategi og forretningsudvikling, lød forslaget. Og det blev taget godt imod i Struer.

Derfor foreslog Erhvervshus Midtjylland Allan Skovgaard, som dengang var ansat i Grundfos-koncernen. Og det har vist sig at være et perfekt match.

- Også fra andre sammenhænge med Erhvervshus Midtjylland har jeg oplevet, at en udefrakommende person kan være katalysator og bidrage til at skabe mere fokus. Det samme har været tilfældet med vækstmentoren, siger Tom Simonsen.

Det, han fik ud af forløbet, var en sparringspartner på ledelsesniveau ud over hans partner Hans Knutsson, som han kunne drøfte strategi med.

- Det var givende, for som virksomhedsleder bliver man lynhurtigt grebet af driften. Men at få en mentor har tvunget mig til at arbejde på tingene mellem møderne, uanset om det var et telefonmøde eller et bestyrelsesmøde. Det giver commitment, mener Tom Simonsen.

Et generationsskifte var forude i Conpleks, da Hans Knutson ville stoppe, men stadig være medejer. Derfor skulle en ny ind i ejerkredsen, og en professionel bestyrelse var også bagt ind i den proces, mentoren skulle forholde sig til.

Det er nu to år siden, forløbet startede, og det har forvandlet sig til et varigt forhold, for Allan Skovgaard er nu formand for bestyrelsen.

- På en måde fik vi en bestyrelsesformand, uden at vi dengang havde en. Det har vi haft super meget gavn at, for jeg brugte ham både til at drøfte strategi, vækstplaner og større handler. Vi fik så godt et samarbejde, at han var oplagt som formand for vores bestyrelse, påpeger Tom Simonsen.

Annonce
- At få en mentor har tvunget mig til at arbejde på tingene mellem møderne, uanset om det var et telefonmøde eller et bestyrelsesmøde. Det giver commitment, siger Tom Simonsen, direktør, Conpleks. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce