Annonce
Kolding

Contrans bygger velfærdshus til sine udenlandske chauffører

- Vores strategi for at behandle vores folk godt har vi ikke ændret på. Så vi bygger velfærdsrummene allligevel, men uden nogen form for hvilefaciliteter, siger direktør Henrik Hansen. Arkivfoto: Jakob Schultz

Transportfirmaet Contrans må ikke bygge hvilefaciliteter til sine udenlandske chauffører. Men de får et moderne velfærdshus alligevel.

Kolding: Selvom transportfirmaet Contrans ikke længere har Venstres og De Konservatives tilladelse til at opføre et hvilehus til sine udenlandske lastbilchauffører, så går firmaet nu alligevel i gang med at forbedre forholdene for dem.

Det betyder, at chaufførerne inden længe kan benytte sig af en funklende ny bygning, hvor de kan tage et bad, komme på toilet, lave lidt mad og slappe af, mens de holder deres pauser. Bygningen opføres på Contrans´adresse i industrikvarteret på Merkurvej.

- Vi bygger det hele - bare uden sengepladser. Så må chaufførerne jo sove i deres førerhuse som hidtil, oplyser direktør Henrik Hansen i kølvandet af den turbulens, det har skabt, at Contrans ansøgte og i første omgang fik det snævre byrådsflertals tilladelse til at bygge 30 hvilepladser til sine især rumænske lastbilchauffører.

Tilladelsen medførte voldsom politisk kritik af udsigten til hotellignende virksomhed i Koldings industrikvarterer og brugen af billige, udenlandske chauffører fra byrådets venstrefløj, og siden har V og K omgjort deres beslutning og annulleret tilladelsen.

Sagen kort

Contrans søgte for nylig om lov til at bygge en velfærdsbygning med 30 sovepladser til sine udenlandske chauffører.24. april gav et spinkelt flertal i byrådet bestående af V og K tilladelsen på betingelse af, at chaufførerne ikke hvilede/sov i bygningen i deres lange pauser.

Resten af byrådet stemte imod med bl.a. de begrundelser, at de udenlandske chauffører er løndumping, og at plangrundlaget ikke tillader beboelse på Merkurvej.

Derefter meddelte Contrans, at firmaet ikke ville bruge tilladelsen, hvorefter V og K omgjorde deres beslutning og ophævede den.

Ny lovgivning vil formentlig om kort tid forbyde, at chaufførerne overnatter i deres førerhuse.

Uændret strategi

Men det får altså ikke Contrans til at opgive alle byggeplaner.

- Vores strategi for at behandle vores folk godt - både danske og udenlandske - har vi ikke ændret på. Så vi bygger velfærdsrummene allligevel, men uden nogen form for hvilefaciliteter. Mange danske funktionærer kan tage et bad, lave mad, motionere og være sociale på deres arbejdspladser. De faciliteter vil vi også give vores medarbejdere, siger Henrik Hansen, der har vanskeligt ved at forestille sig, at nogen kan have noget imod det.

- For så længe EU's regler er, som de er, så er de udenlandske chauffører her også. Det kan vi ikke ændre på. Men vi kan gøre noget godt for vores chauffører og give dem nogle faciliteter, som kan trække dem væk fra rastepladser og veje, hvor de generer i deres pauser, siger han.

Kolding Kommune har allerede udstedt byggetilladelse til de kommende velfærdsfaciliteter, bekræfter byggesagschef Stine Pedersen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Podcast

Lyt: Fra målhandsker og EM-sølv til sutteflaske og familie 1:4

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Livsstil

Rejsedronningen Lone fylder 60: Kufferten er altid pakket og klar til nye eventyr

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Kolding

Her blev 19-årig mand overfaldet med fire knytnæveslag i ansigtet: Politiet efterlyser vidner

Annonce