Annonce
Esbjerg

Coop leverer hele pakken på tidligere Trykcenter-grund

Her skal der ligge en OK tankstation med vaskehal og en ny Fakta. Tankstation og vaskehal åbner midt i marts næste år. Foto: Ken Mathiesen
Esbjerg får ny OK-tankstation ved siden af den kommende Fakta-butik på Strandby Kirkevej, og der bygges også en miljøvenlig vaskehal samme sted.
Annonce

Esbjerg: I januar kom det frem, at Coop opfører en ny, topmoderne Fakta-butik på hjørnet af Strandby Kirkevej og Kvaglundvej, og nu kan tankstationskæden OK løfte sløret for, at der bliver bygget en tankstation og vaskehal ved siden af den nye Fakta.

Fakta-butikken, som bliver en Bip & Betal, hvor kunderne kommer til at bestemme, om de vil springe kassekøen over og selv scanne varerne ind med deres mobiltelefoner, er ved at blive bygget der, hvor Grafisk Trykcenter lå. Coop købte sidste år grunden for 3,5 millioner kroner lige ved siden af en kommende beboelsesejendom med 30 treværelses-lejligheder på Niels Lambertsens Vej. Fakta placeres i stueetagen af byggeriet, som opføres af Boligforeningen Fremad.

- Vi glæder os til at præsentere både en moderne tankstation og en miljøvenlig vaskehal, der får det nordiske svanemærke, siger OK’s salgschef, Jesper Slot. Han forventer, at begge dele vil være klar til brug i midten af marts næste år. Også Faktabutikken ventes at åbne til foråret, har Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, tidligere oplyst til JydskeVestkysten.

Annonce

Bliv i bilen

Der bliver tale om moderne bygninger, der taler sammen med den prisvindende OK-app. Med appen kan man nemt åbne benzinstanderen og klare betalingen fra forsædet. Når bilen skal vaskes, behøver man slet ikke forlade forsædet, hvis betalingen sker med app'en.

- Alle kan bruge OK-app'en, for den er virkelig nem at bruge. Du kan stadig støtte en lokal forening efter eget valg, når du betaler med den. Og så synes jeg personligt, det er dejligt, du kan blive siddende inde i bilen, især nu hvor vi går en koldere tid i møde, forklarer Jesper Slot i en pressemeddelelse.

Den nye vaskehal er ifølge OK forsynet med effektive renseanlæg, der fjerner kemikalier, olie og tungmetaller, så vandet kan genbruges og dermed belaster miljøet mindre. Faktisk er den så miljøvenlig, at den bliver udmærket med det nordiske svanemærke, som langt de fleste vaskehaller i OK-kæden har.

- Hvis du vasker bilen derhjemme, så kan du ikke undgå, at der kommer for eksempel sæbe og olierester direkte ud i naturen. Derfor er det en rigtig god idé at bruge en vaskehal og helst én, der er svanemærket, mener Jesper Slot.

I Sverige er det blevet forbudt at vaske bilen derhjemme, og her til lands anbefaler Miljøstyrelsen, at bilvask sker i en vaskehal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce