Annonce
Trekantområdet

Coops opfordring til Jelling Kro: Lav noget andet end det supermarkederne laver

 Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop, opfordrer spisesteder som Jelling Kro til at finde på andre menuer. Fotos: Anders Kynde og PR-foto
På landsplan har Coop haft et stigende salg af takeaway-mad de seneste fem år, men koncernen afviser at have skruet op for tiltagene under coronakrisen.

Jelling: Det er mangel på samfundssind, at SuperBrugsen optrapper salget af takeaway-mad under coronanedlukningen, mens spisestederne, der er underlagt hårdere restriktioner, kæmper for overlevelse.

Det mener kroejerne Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen fra Jelling Kro, som i en artikel i Vejle Amts Folkeblad har kritiseret den lokale brugs for unfair konkurrence på ulige vilkår.

- For de lokale spisesteder i Jelling er der kun én vare på hylden, og det er mad ud af huset. Denne ene vare har været den eneste indtægtskilde siden 9. december 2020. Samtidig må dagligvarebutikker, der har masser af varer på hylderne, gerne sælge mad ud af huset, og det gør SuperBrugsen i stor stil. Det er ikke fair, og derfor henstiller vi til, at de drosler ned, mens vi andre stadig ikke kan invitere gæster indenfor, udtaler kroparret til avisen.

Annonce

Men ifølge Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen har SuperBrugsen ikke i sinde at drosle ned for takeaway-aktiviteterne. Tværtimod er meldingen, at det vil der komme endnu mere af fremover.

Brugsuddeler Henrik Werge fra SuperBrugsen ønsker ikke at kommentere sagen i Vejle Amts Folkeblad. Derfor har vi i stedet taget kontakt til Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Han vil ikke gå ind i den specifikke sag, men udtaler generelt:

Informationsdirektør Jens Juul Nielsen fortæller, at Coop på landsplan har haft en stigende takeaway-omsætning de seneste fem år. PR-foto

-  For Coops vedkommende er det rigtigt, at vi de seneste fem år har haft en stigende takeaway-omsætning og har opgraderet på færdige måltider. Det er jo, fordi vi har oplevet en stærk skærpet konkurrence fra restaurationsektoren, og fordi danskerne i højere grad køber færdiglavet mad, siger Jens Juul Nielsen.

- Men kigger vi over de seneste 12 måneder - altså siden corona startede - har vi ikke gjort noget som helst for at skrue op for det. Den meromsætning, der er kommet på landsplan de sidste 12 måneder inden for takeaway, er kommet på restaurantsektoren, fortsætter han.

Et råd fra direktøren

Informationsdirektøren vil dermed ikke forholde sig diskussionen, om det er i orden, at SuperBrugsen i Jelling har skruet op for takeaway under coronakrisen.

Men han har et råd til spisesteder som Jelling Kro:

- Hvis vi eksempelvis kigger på København, hvor vi har mange butikker, og hvor der er mange takeaway-steder - her vinder takeaway-stederne ved at lave noget andet, end det som supermarkederne gør. Og det er sådan set det råd, vi vil give til restauranterne: Lav noget andet end supermarkederne. Ligesom blomsterhandlerne skal finde nogle andre blomster, end dem der bliver solgt i supermarkederne, lyder det fra Jens Juul Nielsen.

Coop markerede sig tidligere på måneden med en håndsrækning fra selskabets 67 Kvickly-varehuse til Danmarks trængte specialbutikker. Således er det besluttet, at det ekstra salg, som Kvickly-butikkerne har i januar og februar 2021 på salg af nonfood (ikke-dagligvarer), skal bruges til lokal markedsføring af specialbutikkerne i deres lokalområder.


For Coops vedkommende er det rigtigt, at vi de seneste fem år har haft en stigende takeaway-omsætning og har opgraderet på færdige måltider.

Jens Juul Jensen, informationsdirektør i Coop
Annonce
Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musiksted skal ud at vække appetitten på livemusik: - Vi skal løbe det i gang igen

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

Alba blev født to dage efter Nadia mistede sin mor

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce