Annonce
Billund

Coor og kommunen skyder skylden på hinanden i rengøringsfadæse

-  Det er en opgave, der går i udbud, og der er et firma, der vinder det, og så er vores rolle ude, siger Anders Lundsgaard, børne- og ungedirektør i Billund Kommune, som ikke vil kommentere på, om der har været fejl i den kommunale arbejdsopmåling og udbudsmaterialet. Arkivfoto
Billund Kommunen sender aben over til det private firma Coor, og vice versa, i sagen om rengøringsassistenterne på Sdr. Omme Skole, der har mistet en tredjedel af deres arbejdstid, men har de samme opgaver.

Sdr. Omme: Selv om sagen stadig er i fuld gang, vil hverken Billund Kommune eller Coor tage ansvaret for den umulige situation for rengøringsassistenterne på Sdr. Omme Skole.

Begge steder peger tilbage på hinanden som ansvarlige, når de kontaktes. Coor mener, at Billund Kommune er skyldig i en forkert opmåling og dermed skævt udliciteringsbeløb, mens Billund Kommune mener, at sagen for deres vedkommende er afsluttet, så det må være en sag mellem Coor og medarbejderne, hvis nogen ikke får timer nok.

Det har ikke været muligt at få anden konkret udtalelse fra Coor om den igangværende sag end følgende tilsendte citat fra divisionsdirektør i Cleaning under Coor, Annette Vindstrup:

- Vi tager det naturligvis altid alvorligt, når en af vore medarbejdere har tegn på stress, og derfor vil Coors serviceleder i Billund Kommune tage en dialog med den berørte medarbejder om dette. Coor har også kontaktet Billund Kommune for at få en god snak om den relevante sag. Med hensyn til den konkrete situation omkring antal arbejdstimer, er det en sag mellem kommunen og 3F, som startede, før Coor trådte til som leverandør, hvilket 3F også har bekræftet over for Coor. Coor henviser derfor til Billund Kommune for yderligere kommentar til den konkrete sag.

Annonce

Vil ikke lytte til en rengøringsassistent

Coor lægger peger altså på Billund Kommune som hovedansvarlig, men i Billund Kommune mener direktør for Børn og Unge, Anders Lundsgaard, at det må være Coor, der skal rede trådene ud.

- Det lyder som et medarbejder-arbejdsgiver-forhold. Vi har lavet et udbud, og det er der et firma, der har vundet. At firmaets medarbejdere så har en sag med deres arbejdsgivere vil det være usundt, hvis vi som kommune blandede os i. Det svarer jo til, hvis du vil udlicitere et skolebyggeri, og så er der en eller anden tømrer, som synes, der er noget i vejen med arbejdsgiverne. Der vil vi jo som kommune ikke forholde os til, om han har en sag eller ej, siger Anders Lundsgaard.

Men her handler det jo om en virksomhedsoverdragelse, hvor nogle rengøringsassistenter arbejder videre på en kommunal overenskomst, men hvor arbejdstiden er blevet sat ned, så de ikke kan nå opgaverne og derfor har fået hjælp af skolens medarbejdere. Den arbejdsopgave udliciterer Billund Kommune, uden at det bliver oplyst, at skolen har en særordning, fordi det er erkendt, at arbejdstiden er for kort. Så ER det vel kommunen, der har gjort en fejl?

- Jeg kan godt se, at man som medarbejder i virksomheden kan synes, det ser mærkeligt ud. Men hvis virksomheden ikke har et problem i forhold til den opgave, de har vundet en licitation på, så er det vel virksomheden, der skal henvende sig til kommunen. Der findes jo mange steder, hvor folk synes, de har for travlt, eller at andre ting er urimelige, siger Anders Lundsgaard.


Der finders jo mange steder, hvor folk synes, de har for travlt, eller at andre ting er urimelige.

Anders Lundsgaard


Så det er først, hvis Coor henvender sig, at I vil reagere på det?

- Umiddelbart vil jeg gerne høre, hvad Coor har at sige. Så er der da noget relevant at forholde sig til. Jeg synes egentlig ikke, vi skal forholde os til, at der er en rengøringsassistent ansat i et privat firma, som synes, hun har for travlt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce