Annonce
Varde

Corona æder Jens og Lones pensionsopsparing

Lone og Jens Hjortshøj, forrest med en af de anretninger, der stadig ryger ud af huset. Problemet er, at det er de store fester, Hjortshøj Party Service er skræddersyet til, og dem må de stadig vente på. Foto: Yvonn Tittel
Hjortshøj Party Service er ikke tvangslukket – men kunderne er tvangsfjernet. Ægteparret bag Vardes store festspecialist har heldigvis sparet op.

- Varde: Det her udskyder nok vores pension et år eller to, siger Lone Hjortshøj.

Hun skynder sig at skyde det hen. Hun og Jens er i virkeligheden mest bekymret for deres medarbejdere, hvoraf de fleste er blevet fyret, og fire er tilbage på nedsat tid, som de så må supplere med dagpenge.

- Vi kunne have sendt dem hjem med lønkompensation. Det gjorde vi under den første corona-nedlukning. Denne gang har vi skønnet, at det bedste for vores virksomhed er at fyre, og beholde en lille håndfuld på meget få timer, siger Lone Hjortshøj og fortsætter:

- Det er det, der er så svært i den her situation. Der er ikke nogen facitliste.

- Retningslinjerne fra regeringen kommer altid først, når vi har taget beslutningen, siger Jens Hjorthøj og fortsætter:

- Vi ved jo, at vi kommer i gang igen, men jo længere tid, der går, jo hårdere er det. Vi er ikke tvangslukket, men vores kunder er tvangsfjernet.

Minus 6,5 millioner i omsætning

Som alle andre corona-ramte virksomheder har Lone og Jens Hjortshøj endnu ikke overblik over, hvad corona har kostet dem. Men 2020 ender cirka på halv omsætning, og omsætningen året før var på 13 millioner kroner.


Samtidig med at vi er jublende lykkelige over, at vi kan holde til det, er det da ærgerligt at se opsparingen blive ædt op af corona.

Lone Hjortshøj


- Vi er dimensioneret til store volumener. Vi har stadig mange bestillinger, men det er til maksimalt 10-15 personer ad gangen. Folk er gode til at bruge os, og mange henter også take-away fredag og lørdag, men det er jo ikke noget, vi kan tjene penge på, siger hun.

Lone Hjortshøj er på arbejde hver dag, og det er få af medarbejderne også, men i meget begrænset timetal. Foto: Yvonn Tittel

Ægteparret er blevet nyhedsnarkomaner og følger hver eneste sær-udsendelse om corona-situationen. Men samtidig konstaterer Jens Hjortshøj, at de først og fremmest tager bestik af dagens smittetal, for politikerne synes de ikke, de helt kan regne med.

Håber på maj-juni

Parrets egne forudsigelser lyder på gang i hjulene fra maj-juni. Sker det, kan de nå at få årets studenterfester med.

- Havde vi været nystartet, havde vi ikke holdt til det. Vi har lagt på kistebunden, og samtidig med at vi er jublende lykkelige over, at vi kan holde til det, er det da ærgerligt at se opsparingen blive ædt op af corona, siger Lone Hjortshøj og fortsætter:

- Men det, der giver flest grå hår, er, at vi ikke ved, hvornår det er ovre.

Hun og Jens har spekuleret over, om de skulle bruge tiden til at udvikle nye områder. Måltidskasser måske? Men de er nået frem til at vente og satse på at tjene pengene ind, når vi må feste igen.

Dét baserer de på, at de kan se, der er lige så stor aktivitet på deres hjemmeside, som der altid har været. Så folk overvejer åbenbart fest og tager bestik af menuer og priser. Men der er ingen, der booker.

- Siden de fra den ene dag til den anden forbød forsamlinger over 10, så folk stod med fester, de lynhurtigt måtte aflyse, er der ingen, der tør booke mere, siger Jens Hjortshøj.

Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige