Annonce
Esbjerg

Corona: 13 plejehjemsbeboere er smittede - tre er døde

For en uges tid siden siden blev de første plejehjemsbeboere i Esbjerg Kommune vaccineret mod corona, her Jørgen Klausen på Hedelund, nu er de første tilfælde af smitte blandt plejehjemsbeboere blevet konstateret. Arkivfoto: John Randeris.
Julebesøg ved familie har fået coronasmitten ind på fire plejehjem i Esbjerg Kommune. 13 beboere er blevet testet positive, og tre er afgået ved døden. Også seks ansatte er blevet smittet.
Annonce

Esbjerg Kommune: Coronasmitten har sneget sig ind på fire plejehjem i Esbjerg Kommune, og det er besøg ved familie i forbindelse med julen, der har været årsagen.

Det er både beboere og ansatte, der er blevet ramt, og værst er det gået på Esehuset i Sædding.

- Her er fire beboere blevet testet positive, og tre af dem er desværre efterfølgende afgået ved døden med covid i kroppen, fordi de var for svækkede til at stå imod. Også seks ansatte, der har været i kontakt med de smittede beboere, er blevet smittet, oplyser direktør i Sundhed- & Omsorg, Arne Nikolajsen.

Også plejehjemmene Solgården, Hedelund og Strandby har smittede beboere.

Annonce

Julebesøg

Arne Nikolajsen luftede før jul sin bekymring ved, at plejehjemsbeboere tog hjem til familiemedlemmer for at fejre højtiden, og det er lige præcis det, der har været årsagen til smitteudbruddene på de pågældende plejehjem.

- I dagene efter jul blev vi kontaktet af pårørende til beboere, der havde været hjemme juleaften, og de kunne fortælle, at de var blevet testet positive. Vi rekvirerede straks testbilen og  fik testet de pågældende beboere og de beboere og personale, der havde været i kontakt med dem, og der var altså flere, der var blevet smittet, fortæller Arne Nikolajsen.

Beboere med covid-19 er blevet isoleret på plejehjemmene, og smittede ansatte er blevet sendt hjem i isolation.


Det ser heldigvis ud til, at vi har fået dæmmet op for det, og at smitten ikke spreder sig blandt beboere og ansatte.

Arne Nikolajsen.


- Det ser heldigvis ud til, at vi har fået dæmmet op for det, og at smitten ikke spreder sig blandt beboere og ansatte. Kun på et enkelt plejehjem er det ikke lykkedes os at opspore årsagen til smitten, og det er netop på Esehuset, det arbejder vi stadig på, siger Arne Nikolajsen.

Annonce

Efter vaccination

På Solgården i Bramming er seks beboere testet positive, og det blev de dagen efter, at de var blevet vaccineret mod netop corona. En enkelt af de seks beboere har fejret jul hjemme ved sin  familie og kan have smittet de øvrige beboere, men de positive test kan ifølge Arne Nikolajsen også have noget med vaccinationen at gøre, det bliver undersøgt nærmere.

På Hedelund er en enkelt beboer, der har været hjemme til jul, testet positiv og i isolation, det samme gælder en beboer på Strandby, hvor også en beboer under indlæggelse blev testet positiv.

Det ærgrer direktøren, at coronasmitten sneg sig ind på kommunens plejehjem så tæt på målstregen.

- Nu har vi undgået at have smittede beboere på vores plejehjem siden marts måned, og i denne uge får vi vaccineret de sidste beboere med første stik, så det er da ekstra ærgerligt, når vi er så tæt på målet, men nu må vi koncentrere os om, at det ikke breder sig, siger Arne Nikolajsen.

Påbud

Esbjerg Kommune har fået påbud om strammere restriktioner på de fire plejehjem, hvor beboere og ansatte er blevet testet positive for covid.

Det drejer sig om Esehuset, Solgården, Strandby og Hedelund.

Her er det midlertidigt kun tilladt de nærmeste pårørende at komme på besøg hos beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce