Annonce
Læserbrev

Corona. 55 ud af 70 butikker er lukket

Læserbrev: To hverdage sidst i marts cyklede jeg i Nørregade og Søndergade i Vejen. Ud af cirka 70 butikker var omkring 15 åbne, hovedsagelig fødevarebutikker. Et sørgeligt syn, der med tydelighed viser, at det står skidt til. Liv og helbred er det vigtigste, men job og virksomheders overlevelse står også på spil.

Bekæmpelse af Corona-smitten er både et nationalt og personligt ansvar. Det er imponerende, at et enigt folketing har gennemført vidtrækkende lovbestemmelser. Og at ingen partier indtil videre har forsøgt at profilere partiet fremfor sagen. Men det forudsætter også, at regeringen medinddrager alle partier i beslutningerne, så vidt det overhovedet er muligt.

I Vejen Kommune og i byrådet bør vi gøre det samme, stå sammen. Stå sammen om bekæmpelsen af corona og de konsekvenser det giver for job, økonomi, skoler, ældrepleje, sport, almindelig sociale kontakter og meget mere.

I den udstrækning det overhovedet er muligt, skal kommunen som en selvfølge fremrykke de budgetterede investeringer for 2020 som nogen har foreslået. Men det forudsætter mere eller mindre, at situationen er nogenlunde normal om nogle måneder? Skal der også ”friske” penge til? Så allersenest ved budgetforhandlingerne i august vedrørende budget 2021 skal der tages stilling til hvad kommunen kan og skal bidrage med. Det er ikke let, men vigtigt.

Arbejdsløsheden er allerede steget i de hårdest ramte brancher. Det skaber usikkerhed og tilbageholdenhed i økonomien. Der er fra Folketingets side vedtaget lønkompensationsordninger mv for at reducere antallet af fyresedler, og for at virksomhederne kan bevare tilknytningen til den erfarne og kvalificerede arbejdskraft, som er vigtig for alle virksomheder. Det er derfor alt for snævert at udråbe virksomhedernes overlevelse som vigtigst uanset antallet af fyresedler. Medarbejdere og virksomheder er hinandens forudsætninger.

Niels Therkildsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce