Annonce
Kolding

Corona aflyser lokale gourmetkokkes dyst om finaleplads: Kromanden og Bror Ditlev håber at kæmpe mod hinanden i den nye sæson

Kromand Torben Schulz fra Tyrstrup Kro er ligesom Jimi Kristensen fra Kolding-restauranten Bror Ditlev klar til at være med i den nye udgave af Bedst i Sydjylland, der går i gang til efteråret. Foto: Jacob Schultz
I den første udgave af gastronomidysten "Bedst i Sydjylland" var der linet op til et brag af et møde mellem to lokale spisesteder i semifinalen, men det satte corona en stopper for. Både Bror Ditlev og Tyrstrup Kro er friske på at være med, når konkurrencens nye sæson bliver skudt i gang.
Annonce

Christiansfeld/Kolding: Gourmetkokkene på de to lokale spisesteder Tyrstrup Kro og Bror Ditlev var klar til at give den fuld gas i køkkenet i kampen om at vinde en finaleplads i dysten "Bedst i Sydjylland".

- Desværre kunne vi ikke gøre konkurrencen færdig, fordi landet blev ramt af corona, der lukkede alle restauranter, fortæller Bent Christensen, der gennem Den danske Spiseguide står bag gastronomidysten.

Han gider ikke ærgre sig over, at konkurrencen måtte  aflyses, inden semifinaler og finaler.

- Jeg kan ærgre mig over ting, jeg kunne have gjort noget ved, men som jeg ikke fik gjort, men jeg kan ikke ærgre mig over noget, jeg ikke kan gøre noget ved. Jeg håber bare, at de to spisesteder har lyst til at deltage igen.


Selv om vi er to vidt forskellige butikker, så ville det have været sjovt at møde Tyrstrup Kro. Og jeg er overbevist om, at et sådan møde kunne trække folk til,

Jimi Kristensen, Bror Ditlev


Bent Christensen forklarer, at det var første gang, dysten skulle afvikles i Sydjylland, men at en ny konkurrence med op til 16 deltagere skydes i gang til november.

- 14 spisesteder, der er med i Den Danske Spiseguide plus to "wild cards" fra området, kan melde sig til dysten, hvis de har lyst, siger han.

Og det har både Bror Ditlev og Tyrstrup Kro.

Jimi Kristensen fortæller, at Bror Ditlev fortsat er med i  White Guides landsdækkende konkurrence, hvor restauranten er nomineret i kategorierne "Årets Sommelier" og "Årets Gennembrud".

- Selv om Bror Ditlev og Tyrstrup Kro er to vidt forskellige butikker, så ville det have været sjovt at dyste. Og jeg er overbevist om, at et sådan møde kunne trække folk til, siger Jimi Kristensen.

Torben Schulz fra Tyrstrup Kro er enig.

- Vi har en liste med mange forhåndsreserveringer fra gæster, vi skulle skrive til, lige så snart vi fik datoen for den nu aflyste semifinale. Den liste gemmer jeg selvfølgelig, og så tager vi den op, når konkurrencen kommer i gang igen. Jeg håber, vi skal møde Bror Ditlev i den nye konkurrence, og jeg er sikker på, at sådan en aften vil blive udsolgt. Og sker det, så skal vi stramme os an, siger kromanden.

Han glæder sig over, at der igen må spises og festes på kroen.

- Vi har aldrig før set så mange danske turister som nu. Det er fantastisk. Og på trods af vejret siger mange af gæsterne, at de kommer igen til næste år.

Bedst i Sydjylland

Den danske Spiseguide står bag gastronomidysten. Ifølge Bent Christensen, der står bag guiden, har konkurrencen kørt i fire-fem år andre steder i landet.

Det var dog første gang, der blev dystet om titlen Bedst i Sydjylland.

Både Tyrstrup Kro og restaurant Bror Ditlev havde vundet i de indledende runder og var gået videre til semifinalen, inden corona-pandemien i foråret lukkede landets restauranter og dermed gjorde det umuligt at finde en vinder.

Til november går en ny konkurrence om titlen Bedst i Sydjylland i gang, og begge lokale spisesteder er klar til at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce