Annonce
Haderslev

Corona-aflysninger kan få store konsekvenser for Teatret Møllen

Den stort anlagte dansk-tyske forestilling "Romeo og Julie", der er en grænselandsfortolkning over Shakespeares drama af samme navn er aflyst. Aflysningen samt aflysningerne af resten af sæsonen kan få alvorlige følger for teatret. Foto: Teatret Møllen
Teatret Møllens hidtil største satsning nogensinde er aflyst i sommer. Hvad aflysningerne økonomisk får af konsekvenser ved teaterchef Nikolaj Mineka ikke, alligevel beder han publikum om hjælp.

Coronakrisen kan få meget alvorlige konsekvenser for Teatret Møllen. Tirsdag eftermiddag måtte teaterchef Nikolaj Mineka gå den tunge gang og meddele offentligheden og publikum, at teatrets hidtil største satsning i dets 40 årige levetid - ikke bliver til noget - indtil videre.

Den stort anlagte genforeningsforestilling "Romeo og Julie" er aflyst på ubestemt tid på grund af coronakrisen, lige som alle øvrige teaterforestillinger i denne sæson. Hvad de økonomiske konsekvenser bliver for teatret, ved teaterchefen ikke.

- Beslutningen om at aflyse "Romeo og Julie" har været ret nem. Det er konsekvenserne, der lige nu hersker usikkerhed om. Jeg er sikker på, at der vil være et teater i fremtiden, men tør ikke spå om i hvilken form, siger han.

Annonce

Baggrund

"Romeo og Julie" er valgt som Haderslev Kommunes fyrtårnsprojekt, og i samarbejde med teatrets samarbejdspartnere - Sydslesvigsk Forening og Bund deutscher Nordschleswiger samt Mungo Park Kolding -
skulle forestillingen have været med til at bidrage til den nationale markering af 100-året for
Genforeningen. Forestillingen skulle efter planen have haft premiere i Damparken i Haderslev den 8.
juni og skulle efter spilleperioden i Haderslev have spillet på turné i Sønderjylland og i Sydslesvig.
Teatret har arbejdet på forestillingen i tre år.

Kender endnu ikke tabet

Teatret Møllen har været lukket ned siden den 12. marts. Desuden er alle højskolearrangeremter, turneer og gæsteforestillinger aflyst. Hertil kommer "Romeo og Julie", hvor der i juni måned skulle være spillet syv til otte åbne forestillinger i et telt med plads til 300 mennesker i Damparken samt en række lukkede forestillinger for blandt andet skoler. Forestillinger, der nu er aflyst.

- Det giver jo en form for økonomi i negativ potens, lige her og nu ved jeg dog simpelthen ikke, hvor stort tabet bliver, siger Nikolaj Mineka, der heller ikke ved, om der kommer en hjælpepakke fra regeringen til teaterverdenen.

Uvisheden og usikkerheden om teatrets økonomi har ført til, at han i en direkte appel, der blev sendt ud tirsdag eftermiddag, beder om opbakning fra teatrets trofaste publikum. Alle kan få refunderet billetterne til de aflyste forestillinger. Alligevel beder han publikum om ikke at at foretage sig noget i forhold til ombytning og refundering - og derved støtte teatret:

- Jeg klynker ikke, alle bliver ramt, og jeg vil heller ikke fremstå som om jeg står med hatten i hånden, men det vil kunne gøre en store forskel for alle de mennesker, der har teatret som arbejdsplads, hvad enten de er fast- eller projektansatte, timelønnede, honorar-engagerede freelancere eller selvstændige med egen virksomhed, siger han

Arbejder på nye datoer

Om "Romeo og Julie" så i det hele taget bliver opført, ved han heller ikke. Han håber det. Lige nu er han i dialog med tilskudsgiverne og det kunstneriske hold bag den dansk-tyske forestilling.

- Vi ser på, om der kan findes datoer i næste sæson, eller om det bliver en fuld aflysning af en forestilling, der aldrig bliver opført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

SønderjyskE Fodbold For abonnenter

Tilbage efter 466 dage i kulden: - Jeg kommer fra en fattig familie, så jeg ved, at jeg skal arbejde hårdt

Annonce