Annonce
Erhverv

Corona aflyste fuldtbooket kalender: Nu vil Skovly satse mere på yoga og retreats

Jørgen Hansen(tv.) har store planer for Skovly og blandt andet stedets særlige banya-område, og forretningsudvikler Martin Appel fra Erhvervshus Sydjylland har været en stor hjælp med at drive planerne videre. På billedet ses desuden Skovlys ceremonimester Mike Williams, mens turistchef Pia de Place ser et stort potentiale i Skovly. Foto: Kåre Welinder
Det satte tanker igang hos forpagteren af lejr- og kursusstedet Skovly nær Ribe, Jørgen Hansen, da coronakrisen pludselig aflyste alt i en fuldtbooket kalender. Efter godt samarbejde med Erhvervshus Sydjylland er Jørgen Hansen nu klar til at satse endnu mere på stedets idylliske rammer som base for yogakurser og retreats.

Seem: I april 2019 overtog Jørgen Hansen rollen som forpagter på det store lejr- og kursussted Skovly ved Favrlund sydøst for Ribe.

2019 var et godt år med masser af bookinger og kursusinteresse fra hele Danmark, men netop som sæsonen 2020 skulle igang, ramte coronaen.

- Alt blev aflyst fra første weekend i marts. Det hele var booket og klart til sæsonen og sommeren var fyldt med tyske gæster, siger Jørgen Hansen, der lokalt nok er bedre kendt under navnet Jønne.

Men i stedet for at gå i sort og beklage sin nød, har Jønne brugt de seneste måneder på at tænke ud af boksen.

- Vi har haft fokus på, hvad vi kan gøre ekstra herude. Vi tænker fremad og tænker positivt, og det har givet nye muligheder at tænke ud af boksen, og jeg er ikke sikker på, at vi var kommet dertil, hvor vi er nu, hvis ikke det var for coronaen, så måske vi om et år kan se tilbage og sige, at coronanedlukningen var god for os.

Jørgen Hansen vil stadig have fester, bryllupper, lejrskoler og fødselsdage med den gode mad, han er kendt for, men han tør nu satse mere nichepræget på en idé, som er tryktestet hos blandt andet Erhvervshus Sydjylland.

Annonce

4H

Det er i dag landbrugsorganisationen 4H, der står som ejere af Skovly, mens Jørgen Hansen er forpagter.

4H, der er et aktivt fællesskab for alle engagerede børn og unge med interesse for natur, dyr, haver og madlavning med 4.000 medlemmer og 65 klubber over hele Danmark, arvede i 1997 den daværende bondegård Skovly ved Favrholt. Ønsker var herefter, at stedet skulle omdannes til en gård, der skulle være til rådighed for børn og unge og samtidig være med til at udbrede kendskabet til landbrug i Danmark. Senere er gården blevet udviklet til indeholde lejrskoler og kurser.

Russisk banya

Skovly har siden opførelsen i 2003 ligget i skovklædte, rolige rammer syv kilometer fra Ribe.

Her er blandt andet store bålhytter og hytter til overnatning, åbne vidder med køer, får og fugle samt et russisk banyaområde med vildmarksbade, tehus, isbad og stor egetræsbadstue, og det er netop roen og stilheden, Jørgen Hansen vil udnytte og udvikle yderligere.

Han har med sparring fra forretningsudvikler Martin Appel fra Erhvervshus Sydjylland besluttet at gå all in på det boomende område inden for retreats og wellness, og af samme årsag er Skovly nu i fuld gang med at opføre to, tolv meter høje tipier til ophold og seancer af forskellig art.

- Vi vil gerne satse endnu mere på retreats, på yogakurser og forskellige former for afstressning. Jeg tror på, det er den vej vi skal, hvor vi kombinerer retreats med en række af de muligheder, området giver os herude, siger Jørgen Hansen og nævner blandt andet yogakurser, lydhealing, shamanske ritualer, kakaoceremonier og gong-terapi som kommende arrangementer.

At Skovly i Kristi Himmelfartsdagene for første gang siden nedlukningen er lejet ud til et stort yogaarrangement, viser blot Jørgen Hansen, at han er på rette vej.

- Jeg troede faktisk, at Erhvervshus Sydjylland ville være skeptisk over for vores planer. Men der skete faktisk det modsatte, og han satte mig yderligere på sporet, har sparret med os og sat os i kontakt med de rigtige mennesker, så det er jeg meget taknemmelig for, siger Jørgen Hansen.

Potentiale

Mike Williams var med på et retreat på Skovly i januar. Han blev så begejstret for stedet, at han bad om lov til at hjælpe til på Skovly, og det er i dag ham, der er stedets ceremonimester, og i samarbejde med Jørgen Hansen skal brande Skovly som et sted for nærvær, fordybelse, læring og oplevelser.

Også hos Business Esbjerg er man ved at få øjnene op for Skovly, og turistchef Pia de Place, der selv for nyligt har haft booket et møde derude, ser potentiale i stedet.

- Det ligger meget idyllisk, og jeg tror faktisk det har potentiale til at blive rigtigt stort til mange former for arrangementer.

Pia de Place kan kun opfordre Skovly til at blive en del af VisitRibe og VisitEsbjergs Meet & More-koncept, der så kan hjælpe med bedre markedsføring af stedet indenfor blandt andet kurser og erhvervsturisme, og Jørgen Hansen er da også klar over, at der skal en stærkere organisation bag Skovly, hvis det goe rygte skal bredes længere ud.

- Jeg er i dag forpagter af stedet, men vi arbejder på, måske på et tidspunkt selv at overtage det, men det kræver nok, at andre kunne have interesse i at blive en del af organisationen bag, siger Jørgen Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce