Annonce
KIF Kolding

Corona-bekymring: KIF Kolding ville ikke spille i Lemvig

Andreas Toudahl og KIF Kolding spillede mod sin vilje i Lemvig onsdag aften. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
KIF Kolding og Lemvig-Thyborøn ville begge have onsdagens håndboldligakamp aflyst på grund af coronasmitte efter vestjydernes kamp mod GOG. Det blev afvist trods spillerne bekymring for smitterisiko.
Annonce

JV I LEMVIG: KIF Kolding-træner Andreas Toudahl glædede sig overordentlig over, at hans hold vandt en stensikker sejr på 34-25 i Lemvig, men det var ikke det, der fyldte hos træneren.

Begge hold ville have kampen udsat, fordi Lemvig-Thyborøn i lørdags spillede mod en corona-ramt GOG-trup. Onsdag fik KIF oven i købet besked om, at Lemvigs Mark Nikolajsen er testet positiv.

- Vi forsøgte fra begge klubbers side at få kampen flyttet i går, sagde Andreas Toudahl, der ikke ville have sine spillere til at snakke med medierne om corona inden kampen.

- Først og fremmest indordner vi os under de retningslinjer, der er.

- Hele den her situation er ny for os, og nu opstår der en ny situation i forhold til smittekæden. Vi er ikke nået at blive testet, sagde han med henvisning til, at Lemvig nu har coronasmitte i truppen efter kampen mod et coronaramt GOG-hold i lørdags.

- Det, vi er blevet bedt om, er at henholde os til de regler, der var, for ellers ville det blive et cirkus med at flytte kampe i tide og utide. Den kan man jo heller ikke være i.

Andreas Toudahl fortalte efter sejren i Lemvig, at der har været stor bekymring og modvilje mod kampen i KIF-truppen.

- Det fylder meget, og der er 1000 spørgsmål og frustrationer. Hvorfor skal vi det, og det burde vi ikke. Det var ikke kun en ramt spillertrup, men også stab i forhold til, hvad der skulle ske, sagde Toudahl.

- Jeg tog alle forbehold for at beskytte spillerne fra al den snak om, hvorvidt kampen skulle spilles. Vi mindede hinanden om, hvad vi skulle gøre som gruppe for at vinde kampen, og så ikke snakke så meget om Covid19 og smitterisiko.

Sportsligt lykkedes tingene for KIF i den kamp, hverken de eller Lemvig ønskede at spille.

- Det, der er mit fokuspunkt lige nu, er, at spillerne responderede flot. Det var en ramt flok, jeg mødte ind til til frokost i dag. Jeg synes eddermame, det er stærkt, at vi får samlet os om det, det handler om, mente Toudahl.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce