Annonce
Haderslev

Corona-beredskab: Kløften fortsætter forberedelserne. Historisk festival aflyses

Som situationen ser ud nu, afholdes 40 års-jubilæumsfestivalen som planlagt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kløften forventer at afholde festivalen i slutningen af juni. Den historiske Hertug Hans Festival tør derimod ikke løbe an med at lade mange mennesker samles i Damparken i begyndelsen af måneden.

HADERSLEV: Arrangørerne fortsætte planlægningen af Kløften Festivalen og forventer at afholde den. Derimod bliver en af junis andre store begivenheder i Haderslev, Hertug Hans Festivalen, aflyst.

Formanden for Hertug Hans Festivalens bestyrelse, Anette Prip, fortæller, at beslutningen har været svær og krævet lange overvejelser:

- Jeg har bagefter fået mange henvendelser fra folk, der havde glædet sig til at komme med, fortæller formanden, efter at foreningen lørdag den 28. marts offentliggjorde beslutningen om at aflyse arrangementet.

Annonce
Indtil videre fortsætter planlægningen. Alle festivaler fortsætter arbejdet. Det er vi nødt til, for når forbuddet stopper, og verden igen bliver normal, skal vi være klar.

Anette Kastbjerg, Kløften Festivalen

Hvor længe endnu?

Hertug Hans Festivalen turde ikke binde an med at samle mange mennesker i Damparken i begyndelsen af juni og læner sig op af advarslerne fra sundhedsmyndighederne om, at smitten først topper efter påske og kan rase i flere uger herefter. Endelig er det et åbent spørgsmål om, hvorvidt forsamlingsforbuddet bliver forlænget.

Aflysningen får ikke de store økonomiske konsekvenser, da der ikke var underskrevet ret mange kontrakter. Til gengæld var arrangørerne meget langt i planlægningen:

- Faktisk har vi aldrig været så meget på forkant, siger Anette Prip.

Når verden bliver normal

Situationen er en anden for Kløften Festivalen, der har underskrevet alle kontrakter forud for festivalen, der har 40 års jubilæum i år.

- Indtil videre fortsætter planlægningen. Alle festivaler fortsætter arbejdet. Det er vi nødt til, for når forbuddet stopper, og verden igen bliver normal, skal vi være klar, siger formanden for Kløten Festivalen, Anette Kastbjerg.

- Ingen ved noget om, hvad der kommer til at ske. Indtil videre løber det til 14 april. Bliver det forlænget? Det gør det måske, men der er tre måneder til festivalen. Vi følger det intenst og er i tæt dialog med vores brancheorganisation, Dansk Live, og myndighederne. Vi følger alle pressemøderne. Vi må afvente og se. Hvis der stadig er forbud til den tid, agerer vi selvfølgelig som ansvarlig arrangør, siger Anette Kastbjerg.

En række europæiske festivaler heriblandt Roskilde og Tinderbox i Danmark har dannet fælles front under overskriften "Festivals stand united across Europe". Festivalerne forventer alle at afvikle deres arrangementer over sommeren.

Hertug Hans Festival

Hertug Hans Festival skulle have været afholdt i dagene 5.-7. juni.

I 2021 holdes markedet i weekenden den 4.-6. juni.

Festivalen bliver speciel, da det i 2021 er 500 år siden, at hertug Hans den Ældre blev født.

Der bliver ingen historisk marked i Damparken i begyndelsen af juni. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce