Annonce
Sønderborg

Corona-beredskab: Kommunen forbereder sig på stigende plejebehov og sygdom

Kommunen starter næste uge to hold med undervisning af sygeplersker, der skal indgå i et plejeberedskab. Arkivfoto
Sønderborg Kommune er i fuld gang med at samle det ekstra sundhedsberedskab, der skal hjælpe, hvis og når plejebehovet stiger eller mere sygdom blandt det faste personale bryder ud.
Annonce

Sønderborg: "Sønderborg Kommune søger ekstra sundhedsfaglige hænder", lyder overskriften i en i første omgang intern henvendelse til ansatte i kommunen.

- Situationen er normal, men vi forbereder os på, at der pludselig kan komme flere syge blandt ansatte i sundhedssektoren og et stigende behov for pleje af folk, der sendes fra hospitaler til pleje i eget hjem, forklarer konsulent på sundhedsområdet, Steen Jepsen, der står for koordineringen af arbejdet.

Situationen kan da også hurtigt ændre sig. Kommunen skriver således i henvendelsen, at man forventer et stigende behov og risikoen for flere sygemeldinger med covid-19

- Lige nu har vi særligt fokus på folk med en baggrund som sygeplejerske. Vi har aktuelt to hold med hver cirka ni deltagere, som fra næste uge skal læres op på kurser, tilføjer Steen Jepsen.

Annonce

Næste gruppe klar

- Nu lægger vi ud med sygeplejerskerne, hvor det typisk er tale om ansatte, som i dag beskæftiger sig med noget andet end deres oprindelige uddannelse. Fra næste uge tager vi så fat i folk, der måtte have en baggrund som social- og sundhedshjælper eller assistent, siger Steen Jepsen.

Kommunen er også interesserede i at høre fra borgere med en sundhedsfaglig baggrund. Det kan for eksempel også være studerende eller pensionister.

Interesserede kan henvende sig til Bettina Meyer på telefon 88 72 65 98.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce