Annonce
Aabenraa

Corona betyder stor nedgang i donationer: Lad os bruge håret til noget fornuftigt

Håret skal klippes af i hestehaler, og de skal være mindst 25 centimeter lange for, at de kan bruges til parykker. Foto Ludvig Dittmann
Hos Toftild Alternativt Hår har man tydeligt kunne mærke, at frisørerne har været lukket ned. Donationerne er faldet til en fjerdedel, og de er grundlaget for de mange penge, som firmaet hvert år giver til Knæk Cancer.

Aalborg: Hvis Lise Toftild fra Toftild Alternativt Hår skulle have plads til det ønskede antal donationshår, skulle hun have en lagerhal til det.

Der er hun ikke endnu, for det ønskede antal er 1600 hestehaler på en måned, og inden nedlukningen af landets frisører blev der på en god måned doneret 400 hestehaler.

- Nedlukningen betød, at vi fik omkring 100 hestehaler i sidste måned, så det står lidt sølle til lige nu. Frisørerne er en stor hjælp, fordi de ved, at håret kan bruges, så de fejer det ikke bare op og smider det væk. Jeg er derfor sikker på, at vi snart kan mærke, at de er i gang igen, siger Lise Toftild.

Annonce

Hendes firma laver i snit på en måned 200 speciallavede parykker, og da der bruges cirka seks hestehaler til én paryk, skal der doneres meget hår for at opfylde efterspørgslen.

- Vi får slet ikke nok hår, og det er jo ærgerligt, når der er så meget fint hår. Hår er jo en råvare, som vi lige så godt kan bruge til noget fornuftigt. Verden er ved at få øjnene op for, at hår er uendelig ressource, som man kan donere. Hår betyder meget for kvinder, og det er en anden måde at vise søstersind på at donere sit hår, fortæller Lise Toftild.

Mange følelser i at donere hår

Hun oplever, at det betyder rigtig meget for de kvinder, som donerer deres hår ligesom det gør for de piger og kvinder, som får en paryk lavet af naturligt hår.

- Vi har to store ringbind med breve med mere fra kvinder, der fortæller, hvorfor de har doneret deres hår. Der er rigtig mange følelser i det, og vi bliver motiveret af, at det også betyder noget for dem, der giver håret. Modtagerne er glade og taknemmelige, fordi parykker af naturligt hår fremstår utroligt naturligt og har en god kvalitet og holdbarhed. Det kan virkelig noget, som hår i kunstfiber ikke kan, forklarer hun.

Det kan også noget økonomisk, for Toftild opgør hvert år værdien af det hår, de har fået doneret og giver beløbet til Knæk Cancer. På seks år har det givet 600.000 kroner til kampen mod kræft.

Toftild og parykkerne

"Love is in the hair" er landets første og største projekt for hårdonationer.

Når du giver dit hår væk som en hårdonation til "Love is in the Hair", er du derfor med til at hjælpe med to ting;

Dit hår bliver brugt til parykker, til dem, der savner sit eget hår, og dit hår bliver brugt til at samle penge ind til kræftsagen og andre velgørende formål.

Toftild har valgt, at pengene skal gå til Knæk Cancer, da det er den kampagne, der støtter kampen mod kræft bredest, da den blandt andet også støtter Børnecancerfonden.

Alle der sender hår ind til Toftild modtager en mail med en bekræftelse og en tak og muligheden for at downloade et diplom.


Hår er jo en råvare, som vi lige så godt kan bruge til noget fornuftigt. Verden er ved at få øjnene op for, at hår er uendelig ressource, som man kan donere. Hår betyder meget for kvinder, og det er en anden måde at vise søstersind på at donere sit hår.

Lise Toftild


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Varde

Frivillighed eller sofa: Foreningsdød er en trussel for hele kommunen

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Aabenraa

De havde en fest: Sønderjysk købstad var med i Falch-video

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Annonce