Annonce
Aabenraa

Corona betyder stor nedgang i donationer: Lad os bruge håret til noget fornuftigt

Håret skal klippes af i hestehaler, og de skal være mindst 25 centimeter lange for, at de kan bruges til parykker. Foto Ludvig Dittmann
Hos Toftild Alternativt Hår har man tydeligt kunne mærke, at frisørerne har været lukket ned. Donationerne er faldet til en fjerdedel, og de er grundlaget for de mange penge, som firmaet hvert år giver til Knæk Cancer.

Aalborg: Hvis Lise Toftild fra Toftild Alternativt Hår skulle have plads til det ønskede antal donationshår, skulle hun have en lagerhal til det.

Der er hun ikke endnu, for det ønskede antal er 1600 hestehaler på en måned, og inden nedlukningen af landets frisører blev der på en god måned doneret 400 hestehaler.

- Nedlukningen betød, at vi fik omkring 100 hestehaler i sidste måned, så det står lidt sølle til lige nu. Frisørerne er en stor hjælp, fordi de ved, at håret kan bruges, så de fejer det ikke bare op og smider det væk. Jeg er derfor sikker på, at vi snart kan mærke, at de er i gang igen, siger Lise Toftild.

Annonce

Hendes firma laver i snit på en måned 200 speciallavede parykker, og da der bruges cirka seks hestehaler til én paryk, skal der doneres meget hår for at opfylde efterspørgslen.

- Vi får slet ikke nok hår, og det er jo ærgerligt, når der er så meget fint hår. Hår er jo en råvare, som vi lige så godt kan bruge til noget fornuftigt. Verden er ved at få øjnene op for, at hår er uendelig ressource, som man kan donere. Hår betyder meget for kvinder, og det er en anden måde at vise søstersind på at donere sit hår, fortæller Lise Toftild.

Mange følelser i at donere hår

Hun oplever, at det betyder rigtig meget for de kvinder, som donerer deres hår ligesom det gør for de piger og kvinder, som får en paryk lavet af naturligt hår.

- Vi har to store ringbind med breve med mere fra kvinder, der fortæller, hvorfor de har doneret deres hår. Der er rigtig mange følelser i det, og vi bliver motiveret af, at det også betyder noget for dem, der giver håret. Modtagerne er glade og taknemmelige, fordi parykker af naturligt hår fremstår utroligt naturligt og har en god kvalitet og holdbarhed. Det kan virkelig noget, som hår i kunstfiber ikke kan, forklarer hun.

Det kan også noget økonomisk, for Toftild opgør hvert år værdien af det hår, de har fået doneret og giver beløbet til Knæk Cancer. På seks år har det givet 600.000 kroner til kampen mod kræft.

Toftild og parykkerne

"Love is in the hair" er landets første og største projekt for hårdonationer.

Når du giver dit hår væk som en hårdonation til "Love is in the Hair", er du derfor med til at hjælpe med to ting;

Dit hår bliver brugt til parykker, til dem, der savner sit eget hår, og dit hår bliver brugt til at samle penge ind til kræftsagen og andre velgørende formål.

Toftild har valgt, at pengene skal gå til Knæk Cancer, da det er den kampagne, der støtter kampen mod kræft bredest, da den blandt andet også støtter Børnecancerfonden.

Alle der sender hår ind til Toftild modtager en mail med en bekræftelse og en tak og muligheden for at downloade et diplom.


Hår er jo en råvare, som vi lige så godt kan bruge til noget fornuftigt. Verden er ved at få øjnene op for, at hår er uendelig ressource, som man kan donere. Hår betyder meget for kvinder, og det er en anden måde at vise søstersind på at donere sit hår.

Lise Toftild


Annonce
Aabenraa For abonnenter

37-årig fængslet: Mistænkes for at true kvinde på livet under bevæbnet voldtægtsforsøg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce