Annonce
Sønderborg

Corona blandt hjerneskadede og dagplejebørn

Gelerts Gård, mens der var sommer, fest og fernisering. Nu kan ansatte og beboere se frem til en tid med solation og endnu mere afspritning. Arkivfoto Timo Battefeld
En ansat på Gelerts Gård i Nybøl og et barn i dagpleje på Nordals er testet positive for covid-19. Antallet af smittede stiger i Sønderborg Kommune.
Annonce

Sønderborg: Tirsdag har Sønderborg Kommune haft travlt optaget med smitteopsporing blandt ansatte og beboere på Gelerts Gård, der er bosted i Nybøl for 38 voksne med senhjerneskade.

Her er en ansat testet positiv for covid 19. Derfor vurderer kommunen nu, hvor mange kolleger og beboere, vedkommende har været i nær kontakt med.

I morgen vil en testbil fra Region Syddanmark holde ved Gelerts Gård for at teste de øvrige medarbejdere og beboere.

Samtidig erfarer Sønderborg Kommune, at et barn i dagpleje på Nordals også er konstateret smittet. Det betyder, at fire børn nu skal passes hjemme i isolation, og at dagplejeren og en kommunal tilsynsførende ikke kan komme på arbejde, før de er blevet testet negative flere gange.

Annonce

Rød igen

Tirsdag steg antallet af registrerede nysmittede i Sønderborg Kommune til 25 personer indenfor de seneste syv døgn. Pr. 100.000 indbyggere svarer det til 33,7 borgere.

- Ja, vi er blevet rød igen. Vi er tilbage ved den daglige dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvordan vi opsporer nære kontakter. Men indtil videre bekræfter de os i, at vi gør det rigtige, siger Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune.

Sidste uges håb om, at Sønderborg kunne gå fri af den generelle smittestigning, er hermed væk:

- Vi er i samme situation som nabokommunerne. Smitten stiger overalt. Hele Jylland er efterhånden mørkerød, konstaterer sundhedschefen med henvisning til de farver, Statens Serum Institut bruger på sit daglige danmarkskort over smitteudviklingen.

Stigende smittetal

25 personer i Sønderborg Kommune er blevet smittet med covid-19 de seneste syv døgn.

Incidensen, som er antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere er nu på 33,7, og hermed er Sønderborg Kommune igen blandt de ”røde” kommuner med bekymrende smittetal.

Incidens er den hyppighed, en sygdom ses hos en befolkningsgruppe i en given periode. Tallet gør det muligt at sammenligne kommuner af vidt forskellige størrelser.

Indtil for få uger havde alle nye tilfælde i Sønderborg Kommune forbindelse til et kurdisk bryllup i Aarhus. Sådan er det ikke længere, og det er bekymrende:

- Nu er tilfældene spredt, og vi ved ikke, hvor det kommer fra, forklarer Michael Skriver Hansen.

I sidste uge blev 22 elever på Humlehøj-Skolen sendt hjem, fordi en elev i 8. klasse blev konstateret smittet. Michael Skriver Hansen oplyser, at omkring halvdelen af eleverne nu har fået svar på deres test. Den gode nyhed er, at de ikke er smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Beboere i den hårde ghetto: Vil ikke stemples som dovne og kriminelle

Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce