Annonce
Vejen

Corona-chok hos håndbold-landshold:  Men idrætscentrets ansatte er ikke ramt af covid-19

Centerleder Jakob Sander forholder sig roligt til de positive covid-19-test på USAs landshold, der forbereder sig til VM i håndbold i Vejen Idrætscenter. Ingen af de få ansatte, der har været i kontakt med det amerikanske landshold, er smittede, og procedurerne er blevet holdt efter bogen ifølge Jakob Sander. - De har virkelig levet i en boble, siger han. Arkivfoto: André Thorup
Sikkerhedsprocedurerne har været stramme, og Iederen af Vejen Idrætscenter, Jakob Sander, føler med det amerikanske landshold.
Annonce

VEJEN: Lederen af Vejen Idrætscenter, Jakob Sander, føler med USAs håndboldlandshold, der er blevet ramt af positive covid-19-test her kort før afrejsen til VM i Egypten.

Hele 18 i USA-delegationen var ifølge norske Aftenposten ramt. Selv havde Team Handball USA tirsdag eftermiddag endnu ikke lagt noget ud af på deres hjemmeside og Facebook om situationen, der sportsligt rammer hårdt kort før åbningskampen mod Østrig torsdag.

Selv har Vejen Idrætscenter blot haft fire ansatte i kontakt med den amerikanske trup under forløbet i hallen og på sportshotellet. Alle fire er testet negative og altså ikke ramt.

- Og kigger jeg i bakspejlet, er der intet, vi ville gøre anderledes. De har virkelig boet i en boble her i Vejen og haft det hele for dem selv. De har haft deres egen indgang, deres egen spisesal både her og på hotellet, deres eget vaskeafsnit og deres eget afsnit på hotellet. Der har ikke været andre brugere indenfor i Vejen Idrætscenter, siger Jakob Sander.


Kigger jeg i bakspejlet, er der intet, vi ville gøre anderledes. De har virkelig boet i en boble her i Vejen.

Jakob Sander, leder af Vejen Idrætscenter


Ifølge Jakob Sander har ingen i truppen vist deciderede sygdomstegn.

- De er bare testet positive, siger Jakob Sander.

Annonce

Maden udenfor døren

USAs landshold er efter de positive covid-19-tests blevet spredt på to afsnit på sportshotellet. De positivt-testede er blevet isoleret i deres eget afsnit og får maden sat udenfor døren.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger var det ledergruppen, der først blev ramt af positive test-resultater lørdag aften.

USAs landshold stod til at forlade Vejen Idrætscenter onsdag morgen klokken 4. Men de smittede må blive i Vejen lidt længere endnu og altså spise på deres eget værelse i selv-isolation.

Annonce

Forholder sig roligt

Jakob Sander forholder sig roligt til situationen. Alle corona-forordninger er blevet overholdt lige fra mobning af gulve, afspritning og så videre.

- Vi har gjort alt, siger Jakob Sander.

- Spisesalen blev gjort klar allerede tre-fire dage før deres ankomst. Selve hotelafsnittet har været tømt to dage før, de ankom. Der er enkelte brugere på anlæggene udenfor, men ellers er her meget stille, siger Jakob Sander.

USA er ikke det eneste landshold, der har været corona-ramt før VM. Også Sverige og Danmark har haft enkelte covid-19-tilfælde i trupperne under forberedelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce