Annonce
Navne

Corona-epidemien skuffede Anders Lund Madsen, men blev en slags social terapi

Begravelser uden mennesker er noget af det mest triste han ved. Selv har Anders Lund Madsen fået syv børn få at undgå det scenarie - men ikke kun derfor. Det er sjovt at blande mennesker, og så er det også sjovt at lave børn og hjælpe dem godt på vej i livet: - Så er jeg også nødt til at lave noget, for at de ikke skal glemme mig. Jeg vil gerne være elsket og have nogle der bliver kede af det, når jeg dør. Foto: Christian Nordholt
Anders Lund Madsen var den første til at få Ghita Nørby i tale efter et omdiskuteret interview i "Go' aften Live". Kort tid forinden mødte vi ham til en lignende snak om livet, døden og meningen med det hele.

Alting kan for tiden perspektiveres til corona. Så da Anders Lund Madsen fortæller, at han i folkeskolen var næstnederst i hierarkiet og bange for det meste, men siden kom i praktik på Ekstra Bladet og nu knap frygter døden, svarer han således på, om corona gjorde ham urolig.

- Jeg blev skuffet ret hurtigt. Som apokalypse betragtet var den ekstremt fimset. Fordi der ikke rigtig skete noget. Der var ikke swung i den. Det er selvfølgelig respektløst over for dem, som har mistet nogen, men kynisk betragtet er det en tarvelig pandemi, siger han med lettere ironisk ærgrelse i stemmen.

Blå bog

Anders Lund Madsen er 57 år, født 15. oktober 1957 i Sorgenfri og uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1990. Til daglig bor han i Kongens Lyngby og han har i alt syv børn. Tre med Helle van Dijk. Og i 2012 blev han gift med Karin Prehst (nu Lund Madsen), med hvem han har fire børn.


Annonce

Om Jordens undergang

Han havde lige startet forestillingen "Slut", som handlede om, at Jorden var ved at gå under, da landet blev lukket ned 11. marts 2020. Som han husker det, var det efter den ottende forestilling:

- Jeg synes, det var fedt nok for business, at jeg fik bevist, at det, jeg lavede en forestilling om, gav mening. Men det var idiotisk, fordi jeg ikke kunne fortsætte forestillingen.

- Jeg havde forventet noget med optøjer og supermarkeder, hvor der kun var dåsemakrel tilbage. Der skete ikke en skid. Alle indpassede sig, og så fik vi noget lønrefusion. Det var en højst, højst skuffende undergang.

Annonce

Forår i sommerhuset

Så han tog op til sit hus i Sverige sammen med familien, hvor han var hele foråret:

- Og havde det fortræffeligt, bortset fra at jeg ikke tjente nogle penge. Men jeg har aldrig haft noget stort socialt behov, så jeg synes, det var fantastisk, at der ikke var nogen, der krævede mig nogle steder.

Annonce

Vaccinationskorpset

Et års tid efter første nedlukning meldte Anders Lund Madsen sig som frivillig i vaccinationskorpset, og det job har han i modsætning til coronarestriktionerne haft stort udbytte af:

- Det er et skidegodt arbejde, fordi folk er glade, når de kommer. Og folk er glade, når de går. Det er virkelig sjældent at opleve sådan noget som taknemmelighed. Især i starten, hvor det var de gamle, der kom.

Han sidder ved skranken og scanner sygesikringsbeviser:

- Det er interessant, at være en del af sådan en gigantisk operation. Der kommer alle københavnere fra en ende af. Så får jeg set, hvad vores land består af. Det er interessant at hilse på dem, fordi vi lever meget i sådan nogle sluttede cirkler, med folk der ligner os selv, siger det samme, ser det samme. Og især mig. jeg ser ikke særlig mange mennesker.

- Her er det sådan noget socialt terapi, der tvinger mig til at snakke med nogle. Og det er virkelig sjovt.

Dagens Profil er en forsmag på interview vi bringer 22. august, hvor Anders Lund Madsen reflekterer over forholdet mellem humor og død, hvordan han mener, man opfører sig som et godt menneske og hvorfor døden alligevel gør ham vanvittigt stresset.

Annonce
Navne For abonnenter

Den musikalske politiker hjalp palæstinensere

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Haderslev

Efterforskning af død 50-årig fundet i fjorden er stadig i gang: Nu er manden blevet obduceret

Annonce