Annonce
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Selvom beboerne på L.V. Jensens Allé i Jerne sidste år fik en løftet pegefinger fra Esbjerg Kommune, har vejens beboere igen pyntet stort op. Det har også adskillige andre gjort - faktisk er esbjergenserne denne jul gået amok med indkøb af lyskæder og lysende julepynt. Privatfoto
Detailhandlen i Esbjerg har næppe før solgt så mange lyskæder og udendørs lysende julepynt som i år, viser en rundspørge til flere butikker og byggemarkeder. Forklaringen er såre simpel - vi vil have varme og lyse i coronamørket.
Annonce

Esbjerg: Sandsynligheden er ganske stor.

For at du selv eller én i dit nabolag har købt nye lyskæder eller opgraderet den lysende og blinkende udsmykning af huset, altanen eller træer, buske og/eller hække.

Esbjergenserne er nemlig gået amok i julelys i år, viser en rundgang, som JydskeVestkysten har foretaget i den lokale detailhandel hos varehuse og byggemarkeder.

Julebelysning er ganske enkelt blevet revet ned fra hylderne, og flere steder måtte de ikke uden en vis ærgrelse melde udsolgt, inden man for alvor nåede at kommet ind i julemåneden.

Annonce

50 procent mere

Hos Harald Nyborg i Kjersing oplyser varehuschef Ole B. Andersen, at omsætningen er vokset med op imod 50 procent i forhold til sidste år. Faktisk har man hos Harald Nyborg i Esbjerg aldrig solgt så meget julelys – og helt generelt juleudsmykning.

Salget indledtes den 1. oktober og er bare accelereret mere og mere, og Ole B. Andersen er ikke ret meget i tvivl om, hvad rekordsalget skyldes.


Men jeg tror også, at det skyldes, at vi i en trist og mørk tid har brug for lys og hygge for at gøre noget ekstra ud af julen i år.

Ole B. Andersen, varehusechef, Harald Nuborg i Esbjerg


- Det skyldes i høj grad corona. Det er nok en kombination af, at forbrugerne på grund af coronavirus har opsparede midler, hvor de eksempelvis ikke har været ude at rejse, men jeg tror også, at det skyldes, at vi i en trist og mørk tid har brug for lys og hygge for at gøre noget ekstra ud af julen i år, vurderer Ole B. Andersen.

Annonce

Beklager overfor kunderne

Kundernes store købelyst har i efterhånden i alvorlig grad skabt lavvande på hylderne med både lyskæder og juleudsmykning generelt hos Harald Nyborg, og samme melding kommer fra flere i den lokale detailhandel.

Hos Biltema løb varehuschef Kim Hansen på det nærmeste tør for lyskæder inden det store salg skulle være skudt i gang i weekenden omkring Black Friday.

- Det er selvfølgelige både beklageligt og frustrerende, at vi har måttet skuffe kunderne, men omvendt: Hvem kunne forudse dette, da der for efterhånden meget lang tid siden blev indkøbt varer, siger Kim Hansen, der heller ikke er i tvivl om, at covid-19 har drevet det markante salg frem.

Ole B. Andersen, varehuschef i Harald Nyborg i Esbjerg, ved butikken tomme hylder. Foto: Ken Mathiesen

Væksten i salget af lyskæder kommer endda på toppen et salg, som i forvejen er steget i de seneste år.

– Det særlige ved julebelysningen er, at den markante vækst bliver ved, og efter al sandsynlighed nu for femte år i træk, har Palle Thomsen, der er administrerende direktør ved Brancheforeningen Danske Byggecentre, noteret.

Blandt de steder i Esbjerg, hvor man netop i år har fundet det ekstraordinært vigtigt at tænde for julelyset, er på L.V. Jensens Allé i Jerne. Her er man ellers som tidligere beskrevet blevet bremset af Esbjerg Kommune på grund af ulovlige lysinstallationer. Også på en villavej i Hjerting har en beboer Hardy Nordborg gjort lidt ekstra ud af julen i lyset af corona. Han har således investeret et anseligt beløb i opgradering af lyskæder netop i år.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce