Annonce
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Fredag er bryllupsdag, når det gælder borgerlige vielser i Sønderborg Kommune. Men parrene har svært ved at komme til Danmark, så nu aflyser borgerservice planlagte bryllupper i november. Arkivfoto: Timo Battefeld
Alle udenlandske vielser i Sønderborg Kommune er aflyst frem til december. Par fra Slesvig-Holstein får dog tilbudt at få fremskyndet deres ja til hinanden.

Sønderborg: Hver uge vier Sønderborg Kommune omkring 20 udenlandske brudepar, men det stopper nu og foreløbig frem til udgangen af november måned.

Årsagen er, at mange af parrene kommer fra orange lande med højt smittetryk, og derfor har brudeparrene indrejseforbud i Danmark.

-Derfor kan vi ikke gennemføre vielser af udenlandske par. Hvis der skulle blive åbnet op for nogle lande eller landsdele, så genoptager vi naturligvis løbende vielserne, siger Susanne Krogh, der er chef for Borgerservice.

Annonce

Par, som bor i Slesvig-Holstein, der endnu ikke er et orange område, får tilbud om at fremrykke deres vielse til de kommende fredage, såfremt de ønsker det.

12. marts, da hele Danmark lukkede ned på grund af corona, blev de borgerlige vielser i Sønderborg Kommune aflyst med én dags varsel.

Husk mundbind

Sønderborg Kommune varsler også ændringer for besøgende på plejehjem, bosteder og andre sociale tilbud. De skal fra torsdag den 29. oktober huske at bære mundbind, når de træder inden for døren, og det samme skal personalet.


Hvis der skulle blive åbnet op for nogle lande eller landsdele, så genoptager vi naturligvis løbende vielserne.

Susanne Krogh, chef for Borgerservice.


Allerede nu bærer personalet visir eller mundbind på plejehjem, botilbud, aktivitetstilbud og beskyttet beskæftigelse, hvor de mest fysisk sårbare borgere færdes.

Beboere og brugere på de sociale tilbud skal ikke selv bære mundbind eller visir. Men da der kommer krav om værnemidler på alle offentligt tilgængelige steder, betyder det, at pårørende, besøgende og personale skal bære mundbind eller visir på alle botilbud, aktivitetstilbud, beskyttet beskæftigelse, væresteder, varmestuer, herberger, kvindekrisecentre og andre sociale tilbud.

Annonce

10 giver travlhed

Sønderborg Kommunes hotline, der besvarer spørgsmål om gældende restriktioner, har fået travlt, siden statsminister Mette Frederiksen i fredags skærpede reglerne og indførte et forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer.

- I går fik vi 50-55 henvendelser. Mange var i tvivl om, hvor de skal bære mundbind, og hvilke arrangementer, der er omfattet af forsamlingsforbuddet, fortæller Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune.

Han præciserer, at reglen om maksimalt 10 personer ikke gælder for sociale tilbud som botilbud, aktivitetstilbud, beskyttet beskæftigelse, væresteder, varmestuer, herberger, kvindekrisecentre og andre sociale tilbud.

- Men det er stadig vigtigt at holde afstand, lufte godt ud og spritte af - som alle andre steder, understreger han.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce