Annonce
Sønderjylland

Corona får Team Rynkeby til at begynde alternativ indsamling til syge børn

For Vivi Brit Nielsen betyder det meget, at rammerne hos Team Rynkeby er meget klare, da det giver plads til forskelligheder og ryttere på alle niveauer. Her handler det om at cykle sammen og få alle mand med i mål. Foto: Katrine Stampe
Selv om cykelrytterne på Team Rynkeby ikke må mødes og trille en tur sammen, har de ikke opgivet hverken fællesskabet eller indsamlingen til syge børn. Men det foregår ikke, som det plejer, fortæller holdkaptajn for teamet i Sønderjylland.
Annonce

Sønderjylland: Det er svært at være et cykelhold for tiden. Endnu sværere er det at være et velgørenhedscykelhold, der udover at træde i pedalerne sammen for at samle penge ind også hjælper til ved diverse arrangementer for at få lidt mere i kassen.

Det har Team Rynkeby Sønderjylland fået at mærke i en tid med corona.

- Vi har blandt andet ikke kunne servere, hvilket vi tidligere har tjent en del ved. Derfor må vi gøre noget andet. Som noget helt nyt vil vi samle flaskepant. Det er vores håb, at både private og virksomheder også vil donere deres pant til os, siger Jan Petersen, som er holdkaptajn.

Team Rynkeby har også solgt gin, snaps og chokoladeæsker, der var dekoreret af lokale kunstnere fra Sønderborg, for at fastholde en indsamling under coronapandemien.

Jan Petersen er holdkaptajn for det sønderjyske Team Rynkeby. Han er begyndt at arrangere cykelture med en indlagt opgave, som rytterne skal løse hver for sig, nu hvor corona ikke tillader dem at cykle sammen. En af opgaverne har været at fotografere så mange kirker som muligt under en cykeltur. Foto: Katrine Stampe

Men det er ikke kun indsamlingen, som er ramt af alle coronarestriktionerne. De påvirker også det sociale fællesskab, der ifølge holdkaptajnen er en stor del af at køre for Team Rynkeby. Derfor har cykelholdet også sat gang i nye initiativer for at opretholde holdånden.

Annonce

Sammenholdet fastholdes

Et af de nye tiltag er cykelstafet - og sådan en blev der kørt af en gruppe ryttere fra Sønderborg-området sidste weekend med start ved Dybbøl Mølle.


En overskrift for holdet er, at vi gør noget godt for os selv, mens vi gør noget godt for andre

Vivi Brit Nielsen, rytter hos Team Rynkeby Sønderjylland


Stafetten blev givet videre ved, at de hilste på hinanden med afstand og vinkede den næste rytter afsted. Der var kun de to ryttere til stede ad gangen.

- Vores sammenhold betyder rigtig meget. Det er en stor del af det at være med omkring Team Rynkeby. At cykle på holdet er ikke kun noget, man gør for sin egen skyld. En overskrift for holdet er, at vi gør noget godt for os selv, mens vi gør noget godt for andre, siger Vivi Brit Nielsen med henvisning til, at alle de indsamlede penge bliver doneret til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

Hun var en af de ryttere, som var ude at cykle. For hende har det stor værdi, at Jan Petersen og det øvrige træningsteam gør det muligt at bibeholde et fællesskab, selv om de er tvunget til at cykle hver for sig.

- Vi motivere og passer på hinanden. Personligt handler det for mig om at være noget for nogen samt gøre en forskel for dem. Det kan jeg her, mens jeg også føler min deltagelse værdsat. Som 50-årig er det ret fedt, at en som Jan forbereder et setup, der får mig ud på landevejen, siger Vivi Brit Nielsen, der er blevet en del af cykelteamet efter at have været med hos serviceholdet, som sørgede for mad til rytterne på vej til Paris.

Turen til Paris, hvor holdet samler størstedelen af pengene ind til de syge børn, tror både hun og Jan Petersen, bliver til noget i år trods corona.

- Det ser lysere ud nu end sidste år, fordi der er kommet vacciner, siger han.

Skulle cykelturen blive aflyst, har teamet en plan B. Den lyder, at holdet cykler rundt i Danmark i syv dage - medmindre der til den tid stadig er et forsamlingsforbud, som vil betyde, at hele holdet på 62 ryttere ikke vil kunne køre sammen.

Det er længe siden, at Vivi Brit Nielsen har kunnet sætte sig i græsset efter en cykeltur. Hun håber, at det til sommer bliver muligt at gøre sammen med holdkammeraterne på vej til Paris. Foto: Privat.
En af de chokoladeæsker dekoreret af lokale kunstnere, som teamet har solgt. Foto: Privat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce