Annonce
Sport

GOG's corona-fløj ud af VM-isolation: - 1000 kilo er løftet fra mine skuldre

Emil Jakobsen fulgte torsdag aftens kamp mellem Danmark og Qatar fra tilskuerpladserne. GOG-fløjen er endelig sluppet ud af sin isolation på et hotelværelse i nærheden af lufthavnen. Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen kaster GOG-spilleren Emil Jakobsen ind i lørdagens mellemrundekamp mod Japan ved VM i Egypten.

HÅNDBOLD: Emil Jakobsen - venstre fløj hos GOG og på landsholdet - er efter seks dage i coronaisolation ved VM i Egypten endelig igen  "på fri fod".

Jakobsen overværede torsdag aftens kamp mellem Danmark og Qatar fra tilskuerpladserne, men fredag formiddag slog landstræner Nikolaj Jacobsen fast, at Emil Jakobsen kommer i aktion i Danmarks første kamp i mellemrunden mod Japan, lørdag aften.

- Nu træner Emil med i dag (fredag, red.,) og så er han med lørdag mod Japan. Mentalt virker han helt i vater, og han har jo ikke haft sygdomssymptomer, lød det fra Nikolaj Jacobsen.


Jeg har hele vejen forsøgt at være mit smilende og glade jeg

Emil Jakobsen, VM-fløj nu ude af coronaisolation


Emil Jakobsen fik allerede under sin isolation at vide fra landstræneren, at han hurtigt ville komme i aktion, så snart han havde leveret to negative coronatest.

- Den besked var med til at holde mit humør oppe - og give mig tro på, at der var en god vej ud af isolationen, siger Emil Jakobsen, der nu er tilbage i VM-lejren efter at have været isoleret på et hotelværelse i nærheden af lufthavnen i Cairo.

- Det er som om, 1000 kilo er løftet fra mine skuldre, beskriver Emil Jakobsen følelsen efter at være tilbage blandt holdekammeraterne på spillerhotellet.

Annonce

Mor ringede hvert kvarter

Emil Jakobsen fortæller om en dagligdag i isolationen med megen søvn, forsøg på at holde formen ved lige, spil på playstation og med serie-kiggeri - blandt andet Suits og Prison Break. Han tilføjer:

- Jeg har hele vejen forsøgt at være mit smilende og glade jeg.

Kontakten til familien har været intens.

- Min mor ringede næsten hvert kvarter for at høre, om jeg var ok. Men ellers talte vi ikke så meget om situationen men om alle mulige andre ting. Og det var dejligt. Det fik ligesom mine tanker væk fra isolationen.

Med hensyn til at holde formen ved lige måtte der tages utraditionelle metoder i brug, som løb på stedet bare for at få pulsen op. Det blev også til ryg- og mavetræning.

- Men det var lækkert at komme ud og løbe en "rigtig" tur i torsdags, som Emil Jakobsen konstaterer.

Annonce

Det rigtige spændingsniveau

Emil Jakobsen tror på, at han mentalt kan holde fokus på håndbolden trods de turbulente dage med isolation. Som fløjen siger:

- Jeg har ikke tænkt på andet end at komme til at spille håndbold igen. Det er det, jeg er kommet til Egypten for. Og så har jeg nogle gode holdkammerater omkring mig. Men selvfølgelig skal jeg være opmærksom på at finde det rette spændingsniveau i kampen mod Japan.

Fra Nicolej Krickau, cheftræner i GOG, lyder meldingen:

- Emil skal nok levere. Det er jeg ikke i tvivl om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce