Annonce
Sønderborg

Corona: Fortsat færre smittede i Sønderborg

Smittetallet fortsætter med at falde i Sønderborg Kommune. Søndag får man igen besøg af testbil fra Region Syddanmark. Denne gang kommer den til Nordals, hvor den bliver parkeret ved Nordals Idrætscenter. Arkivfoto: Morten Stricker
De seneste syv dage er 23 personer testet positive med covid-19 i Sønderborg Kommune. Forventningen er, at antallet fortætter med at falde de kommende dage.
Annonce

Sønderborg: Antallet af coronasmittede i Sønderborg Kommune fortsætter med at falde.

De seneste syv dage er 23 testet positive for covid-19. Det viser torsdagens tal fra Statens Serum Institut, som også viser, at incidensen, som er udtrykket for antallet af smittede per 100.000 indbyggere, ligeledes fortsætter med at falde. Det er nu på 31.

Det betyder, at kommunen så småt nærmer sig grænsen på Sundhedsstyrelsens observationsliste, som går på 20 personer per 100.000 indbyggere.

Onsdagens tal fra Statens Serum Institut viste, at der de seneste syv dage havde været 27 smittede indenfor de seneste syv dage. Tirsdag var tallet 36.

Vicekommunaldirektør Carsten Lund har tidligere sagt, at han håber, at smittetallene vil falde yderligere i denne uge.

- Mange af de skoleelever, som blev smittet i sidste uge, begynder at falde ud af statistikken, fordi de nu er raske igen, forklarede Carsten Lund, vicekommunaldirektør i Sønderborg Kommune.

Såfremt der ikke pludselig opstår ny smittekæder, er han derfor optimist:

- Jeg tror, at tallet kommer markant længere ned i løbet af de næste tre dage. Vi har i hvert fald ikke fået meldinger om nye smittede siden tirsdag, konstaterede han onsdag.

Annonce

Skoleferie

Carsten Lund har tidligere peget på, at årets efterårsferie er med til at holde smittetallet nede, fordi skoleelever ikke kan smitte hinanden. Derudover pegede han onsdag på, at den hurtige smitteopsporing også er med til at holde smittetallet nede.

Fredag i sidste uge var smittetallet på 35 personer per 100.000 personer, men på et tidspunkt har det været helt oppe over 57 per 100.000 indbyggere.

I alt 173 personer i Sønderborg Kommune har nu fået konstateret covid-19, siden corona kom til Danmark i foråret. Det seneste døgn er 430 testet positive for coronavirus det seneste døgn.

På søndag får man igen besøg af en af Region Syddanmarks testbiler, da den bliver parkeret ved Nordals Idrætscenter, hvor man kan blive testet uden tidsbestilling mellem 10-16:00. Det er et krav, man bærer mundbind, mens man venter.


Mange af de skoleelever, som blev smittet i sidste uge, begynder at falde ud af statistikken, fordi de nu er raske igen.

Carsten Lund, vicekommunaldirektør i Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce