x
Annonce
Sønderborg

Corona-frygt rammer ikke gymnasiers studieture til Italien

Både Sønderborg Statsskole og Alssundgymnasiet holder øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Indtil videre er der ikke nogle studieture, som er blevet aflyst. Arkivfoto: Claus Thorsted
Alssundgymnasiet og Sønderborg Statsskole holder øje med situationen, men i øjeblikket er det ikke i overvejelserne at aflyse studieture. Det Blå Gymnasium og EUC Syd tager først på studietur til efteråret.

Sønderborg: Studieturene for 2.G klasserne på Alssundgymnasiet og Sønderborg Statsskole er endnu ikke i fare, som frygt for den udbredte cornoavirus.

- Vi har sendt information ud til elever og forældre, og man er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, som man er bekymret for, siger Lise Rasmussen, der er pædagogisk leder på Sønderborg Statsskole.

Hun fortæller, at man samtidig holder øje med de informationer, som man kan få ved Udenrigsministeriet og Statens Serum Institut.

Alssundgymnasiet har en klasse, som i slutningen af marts skal til Rom, mens Sønderborg Statsskole har en klasse, der skal til Napoli.

Mens at Alssundgymnasiet og Sønderborg Statsskole holder øje med situationen, så er der ikke nogen frygt at spore på EUC Syd eller Det Blå Gymnasium, da deres klasser først skal på studietur til efteråret.

- Vores elever plejer heller ikke at tage særlig eksotiske steder hen. De holder sig altid i Europa, når de skal afsted, siger Peter Brodersen, som er rektor for Teknisk Gymnasium og IB på EUC Syd, som først har elever, der tager på studietur i uge 40 og 47.

Annonce

Bevar perspektivet

Rektor på Alssundgymnasiet, Jeppe Kragelund fortæller, at de holder øje med Udenrigsministeriets rejsevejledning, men han synes også, at man skal bevare perspektivet.

- Jeg synes, vi er nødt til at bevare perspektivet. Det svarer lidt til, at man ikke skulle kunne rejse til Aalborg, fordi der er en, som er syg i København, siger Jeppe Kragelund.

Rektoren opfordrer samtidig til, at man husker på, at der er nogle som er blevet alvorligt syge og har mistet livet til sygdommen.

- Hvis vi skulle blive nødt til at aflyse, så vil eleverne få undervisning i den uge, hvor de skulle have været afsted, men så vil vi se på, hvornår de kan komme afsted i begyndelsen 3.G, siger rektoren.

På Sønderborg Statsskole drejer det sig om ni 2.G klasser, mens det på Alssundgymnasiet er seks klasser, som skal afsted i slutningen af næste måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce