Annonce
Esbjerg

Corona-frygten stiger: Esbjergs skoler dobbelttester for corona for at bremse smitte blandt elever

Esbjerg skærper testkravene på skolerne i Esbjerg Kommune, fortæller direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen (tv). Foto: Rybners
Skoleområdet strammer corona-anbefaling: Elever skal testes negative to gange for coronavirus, før de kan komme i skole igen ved smittetilfælde, lyder en ny anbefaling for test efter nære kontakter mellem elever og covid-19 smittede skolekammerater for alle Esbjerg Kommunes skoler.

Esbjerg: Coronasmitten i Esbjergs skoler skal bremses. Derfor skærper kommunen nu anbefalingen til alle kommunens skoler, så elever over 12 år først må komme i skole efter to negative corona-test, hvis de har været nær kontakt med en smittet.

En coronasmittet elev medfører stort set altid, at alle klassekammerater er "nær kontakt", fordi eleverne ikke kan overholde afstandskravet på en meter.

- Vi strammer op, fordi vi de sidste 14 dage har haft børn, der kom tilbage til skolen med en negativ coronatest, men så ved den efterfølgende test nummer to var positive. Og så er vi nødt til at sende hele klassen hjem igen, fortæller Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg.

Annonce

Beskeden er sendt ud fra Beredskabsstyrelsen i Esbjerg Kommune til skolerne, som har sendt anbefalingen videre til elever og forældre.


En tredjedel af de smittede er børn og unge.

Arne Nikolajsen, direktør Sundhed & Omsorg, som strammer anbefalinger om to test før skolegang


Den ny anbefaling - som ikke er et krav - er altså, at børn ikke kommer tilbage til skolen, før man har to negative test med et par dages mellemrum. Når man bestiller testtid som nær kontakt, får man automatisk tildelt to testtider. Indtil nu har man kunnet gå i skole efter den første negative test - fra i dag må man vente yderligere et par dage til den anden test forhåbentlig også er negativ, lyder anbefalingen.

Første test ikke nok

- De sidste 14 dage er en del af vores børn kommet ind med en negativ test, som man skulle have for at komme i skole, men siden er de så blevet testet positive ved den anden test, og så har en hel klasse måttet sendes hjem til test og isolation igen, fortæller Arne Nikolajsen, der ikke kan sige, om disse tilbagevendte elever reelt har smittet klassekammerater.

- Smitteniveauet er højt i Esbjerg og nabokommunerne. En tredjedel af de smittede er børn og unge, og vi har også mange smittede fra mink og pelsarbejde, siger Arne Nikolajsen, der er bekymret for det lokale smittemiljø - og mere generelt betænkelig ved den begrænsede smitteopsporing, der foregår i øjeblikket.

- Vi er nødt til at gøre noget for at stoppe smittespredningen. Vi handler ud fra et forsigtighedsprincip og som led i sundhedsberedskabet efter en bekymrende smittestigning på skolerne.

Annonce

Et skridt længere

- Esbjerg Kommune går længere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og det gør vi blandt andet sammen med Varde Kommune, fortsætter han.

- Vi hæver beredskabet på skolerne. Jeg synes, det går lidt hurtigt med smitten nu. Vi får ikke stoppet det, vi kan, og der bliver ikke ringet og smitteopsporet nok blandt folk, mener han.

Med elever under 12 år kan man som hidtil erstatte test med syv dages fravær fra skolen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Vildtkonsulent om blodigt fåredrab ved Nymindegab: Det kan næsten ikke være andet end et ulveangreb

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Esbjerg-virksomhed med flere end 1000 ansatte er blevet handlet

Billund

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Esbjerg Energy

Esbjerg Energy sled sig til sejr i Odense

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Der pibler gult vand op fra undergrunden og ødelægger belægning: Der er ingen lette løsninger

Esbjerg For abonnenter

Bekymrede borgere reagerer: Hvorfor gør de ikke noget ved den bro?

Sydjylland For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Annonce