Annonce
Esbjerg

Corona-frygten stiger: Esbjergs skoler dobbelttester for corona for at bremse smitte blandt elever

Esbjerg skærper testkravene på skolerne i Esbjerg Kommune, fortæller direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen (tv). Foto: Rybners
Skoleområdet strammer corona-anbefaling: Elever skal testes negative to gange for coronavirus, før de kan komme i skole igen ved smittetilfælde, lyder en ny anbefaling for test efter nære kontakter mellem elever og covid-19 smittede skolekammerater for alle Esbjerg Kommunes skoler.
Annonce

Esbjerg: Coronasmitten i Esbjergs skoler skal bremses. Derfor skærper kommunen nu anbefalingen til alle kommunens skoler, så elever over 12 år først må komme i skole efter to negative corona-test, hvis de har været nær kontakt med en smittet.

En coronasmittet elev medfører stort set altid, at alle klassekammerater er "nær kontakt", fordi eleverne ikke kan overholde afstandskravet på en meter.

- Vi strammer op, fordi vi de sidste 14 dage har haft børn, der kom tilbage til skolen med en negativ coronatest, men så ved den efterfølgende test nummer to var positive. Og så er vi nødt til at sende hele klassen hjem igen, fortæller Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg.

Beskeden er sendt ud fra Beredskabsstyrelsen i Esbjerg Kommune til skolerne, som har sendt anbefalingen videre til elever og forældre.


En tredjedel af de smittede er børn og unge.

Arne Nikolajsen, direktør Sundhed & Omsorg, som strammer anbefalinger om to test før skolegang


Den ny anbefaling - som ikke er et krav - er altså, at børn ikke kommer tilbage til skolen, før man har to negative test med et par dages mellemrum. Når man bestiller testtid som nær kontakt, får man automatisk tildelt to testtider. Indtil nu har man kunnet gå i skole efter den første negative test - fra i dag må man vente yderligere et par dage til den anden test forhåbentlig også er negativ, lyder anbefalingen.

Annonce

Første test ikke nok

- De sidste 14 dage er en del af vores børn kommet ind med en negativ test, som man skulle have for at komme i skole, men siden er de så blevet testet positive ved den anden test, og så har en hel klasse måttet sendes hjem til test og isolation igen, fortæller Arne Nikolajsen, der ikke kan sige, om disse tilbagevendte elever reelt har smittet klassekammerater.

- Smitteniveauet er højt i Esbjerg og nabokommunerne. En tredjedel af de smittede er børn og unge, og vi har også mange smittede fra mink og pelsarbejde, siger Arne Nikolajsen, der er bekymret for det lokale smittemiljø - og mere generelt betænkelig ved den begrænsede smitteopsporing, der foregår i øjeblikket.

- Vi er nødt til at gøre noget for at stoppe smittespredningen. Vi handler ud fra et forsigtighedsprincip og som led i sundhedsberedskabet efter en bekymrende smittestigning på skolerne.

Annonce

Et skridt længere

- Esbjerg Kommune går længere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og det gør vi blandt andet sammen med Varde Kommune, fortsætter han.

- Vi hæver beredskabet på skolerne. Jeg synes, det går lidt hurtigt med smitten nu. Vi får ikke stoppet det, vi kan, og der bliver ikke ringet og smitteopsporet nok blandt folk, mener han.

Med elever under 12 år kan man som hidtil erstatte test med syv dages fravær fra skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce