Annonce
Sydjylland

Corona gavner Dagligbrugsen: Kunderne handler lokalt

Omsætningen blev fordoblet i dagene efter, at Danmark lukkede ned. Landsbyens Hejls' pendlere arbejder hjemmefra og handler derfor lokalt, forklarer brugsuddeler.
Annonce

Coronavirus har ikke ført meget godt med sig. Men hos Dagligbrugsen i Hejls syd for Kolding, mærker man en af de få fordele, den har bragt med sig. Flere kunder i butikken. Indtil onsdag i sidste uge købte kunderne typisk ind i den nærmeste større by på vej hjem fra arbejde. Men nu er arbejdet rykket hjem.

- Lige nu bliver kunderne hjemme fra arbejde eller arbejder hjemmefra, og de gider ikke køre til Kolding for at handle. Så det gør de lokalt i stedet, og det kan vi tydeligt mærke. Fra at være suppleringsbutik, hvor kunderne handler for 100-150 kroner ad gangen, fylder de nu vognen og køber for 4-500 kroner, siger brugsuddeler Ole Andersen.

Torsdag og fredag efter Mette Frederiksens pressemøde, hvor hun annoncerede, at Danmark lukkede ned, fordoblede den lille Dagligbrugs i Hejls sin omsætning. Og dagene siden har også ligget en del over vanlig omsætning.

- Vi har flere kunder, der køber mere. Og så søger mange mod sommerhusene i Hejlsminde, og det gavner selvfølgelig også vores butik, siger Ole Andersen.

Han har været brugssuddeler i Hejls i 11 år og har aldrig oplevet en situation som den, han og alle danskere står i. Og han indrømmer gerne, at det kom bag på ham, da Danmark lukkede ned.

- Vi blev taget med bukserne nede, for vi havde jo ikke taget højde for den slags, da vi bestilte varer hjem. Så vi har haft mangel på brød, mælk og kartofler, men det er ved at være normaliseret igen, siger Ole Andersen.

Annonce

Har indført toholdsskift

Kunderne i butikken er ifølge uddeleren gode til at holde afstand til hinanden. Han oplever også, at mange af landsbyens ældre og sårbare borgere ikke kommer i butikken i denne tid.

- Vi oplever en del, der køber ind for andre, og stemningen i butikken er lidt hyggeligere. Det er som om, at når vi alle er i samme båd, så står vi mere sammen. Også kunderne, siger Ole Andersen.

Blandt sine ansatte har han indført toholdsskift, så han og souschefen eksempelvis aldrig er på arbejde på samme tid. Skulle uheldet være ude, og den ene bliver smittet, er den klar til tage over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce