Annonce
Kolding

Corona har drænet skole for ansatte: Over halvdelen af medarbejderne er hjemsendt efter smitte blandt elever

Her på Sdr. Bjert Centralskole er 17 medarbejdere og fire vikarer i løbet af weekenden blevet sendt i isolation og til testning på grund af coronasmitte hos i alt fire elever. Det vil sige, at over halvdelen af medarbejderne på skolen er hjemsendt. Foto: Google Street View
Efter at der er konstateret coronasmitte hos fire elever på Sdr. Bjert Centralskole, er så mange medarbejdere sendt hjem, at skolen har været nødt til at lave hjemmeundervisning for de ældste elever.

Kolding: I løbet af den forgangne weekend blev fire elever på Sdr. Bjert Centralskole testet positive for coronavirus.

Det har ikke kun betydet hjemsendelse af 125 af skolens cirka 420 elever, da de vurderes til at være nære kontakter til de smittede elever. Det har også betydet hjemsendelse af 17 medarbejdere og fire vikarer på skolen.

De vurderes nemlig ligeledes til at være nære kontakter til de smittede elever, og er derfor ligesom de mange elever sendt hjem i isolation og til to gange test.

Annonce

Faktisk er over halvdelen af medarbejderne på Sdr. Bjert Centralskole blevet sendt hjem som nære kontakter, oplyser børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune, Michael Petterson.

Da de første to tilfælde tikkede ind hos skoleledelsen lørdag, blev 10 medarbejdere sendt hjem som nære kontakter. Da yderligere to smittetilfælde dukkede op søndag, fik syv ansatte mere besked om at holde sig hjemme i isolation og ikke komme i skole, før de er blevet testet første gang tirsdag og har fået et negativt svar på denne test. Dertil kommer fire vikarer, der også er vurderet som nære kontakter.

Store elever sendes hjem

For at kunne få undervisningen til at hænge sammen på skolen med de mange hjemsendte ansatte, der ikke må komme fysisk på skolen, men kun kan arbejde hjemmefra, besluttede man i weekenden, at de to ældste årgange på skolen, 8. og 9. årgang, skal blive hjemme for at modtage fjernundervisning mandag til onsdag i denne uge.

Michael Petterson forklarer, at man ikke har kunnet nå at indkalde tilstrækkeligt mange vikarer og sætte dem ind i undervisningen. Og da de ældste elever på skolen bedre kan håndtere fjernundervisning, har man sat det i gang i en del af ugen, og hermed kan de hjemsendte medarbejdere lave onlineundervisning hjemmefra.

Begge 0. klasser er sendt hjem på grund af smitte, og det samme er en 5. klasse, en 6. klasse og begge skolens 7. klasser. Eleverne i disse klasser modtager også fjernundervisning i de kommende dage. Det drejer sig om i alt 10 klasser, som bliver undervist online i nogle dage. De 10 øvrige klasser på Sdr. Bjert Centralskole får fysisk undervisning på skolen.

Region Syddanmarks testbil var ved skolen i Sdr. Bjert søndag, så de første af de hjemsendte kunne få foretaget deres første test der. Tirsdag i denne uge kommer testbilen igen, og her kan de få foretaget deres anden test da, mens dem, som først blev sendt i isolation søndag, kan få taget deres første test.

Ifølge Michael Petterson forventer man at have svar på de fleste test i løbet af onsdag, og at store dele af den fysiske undervisning kan genoptages i kølvandet på det.

Smitte på Brændkjærskolen

  • I løbet af søndag har en elev i 9. klasse på Brændkjærskolen fået et positivt svar på sin coronatest.
  • Det betyder, at vedkommendes klasse er vurderet som nære kontakter og er derfor sendt hjem i isolation og til test. De skal testes tirsdag og torsdag i denne uge.
  • Der gennemføres fjernundervisning, mens eleverne er hjemsendt.
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Kolding

Skole inviterede forældre til flere end 1000 elever til møde - kun én mødte op

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce