Annonce
Varde

Corona har givet Jette og Lars et spark – men det kunne være blevet ud over kanten

Jette Grundahl Flycht med ny mode i grønne nuancer. Hun er blevet ferm til at sælge på instagram, men nu er det den virkelige vare igen. Foto: Yvonn Tittel
To måneder mere, så tror Lars Grundahl Flycht, at hans og Jettes tøjbutikker var bukket under.

Varde: Fordi de må åbne nu, kan corona ende med at blive noget godt for Jette og Lars Grundahl Flycht og deres to dametøjsbutikker, Anton og Agnes, i Kræmmergade i Varde.

- Vi har kørt online-salg på Facebook og Instagram, og ud af alt det her starter vi en webshop. Den kommer nok til at hedde AntonVarde.dk, siger hun.

Webshoppen ventes klar til april, men også uden den er det lykkedes Jette Grundahl Flycht at holde omsætningen i Anton på 50 procent, trods nedlukning. Simpelthen ved salg via de sociale medier.

Alt har været ude

Samtidig har ægteparret valgt at bruge tiden til at friske butikken op. Alt har været ude, både tøj og inventar, og gulvene er blevet slebet og oliebehandlede.

- Hvis vi ikke havde fået solgt så godt, ville vi heller ikke kunne åbne med nye varer, siger Jette Grundahl Flycht.

Selvom hun har fået solgt godt, er der ikke tjent penge.


Var der gået to måneder mere, så er jeg ikke sikker på, vi havde klaret den.

Lars Grundahl Flycht


- Vi har været nødt til at sælge med rabat, og det er et meget større arbejde at sælge på den måde, så vi har en væsentlig mindre avance, siger hun.

To måneder mere

- Var der gået to måneder mere, så er jeg ikke sikker på, vi havde klaret den, siger Lars Flycht.

Ægteparret har klaret udfordringerne ved hjælp af forstående leverandører, for i modebranchen bliver tøjet bestilt et halvt år i forvejen. Og så har parret fået henstand med betalingerne.

- Hjælpepakker er godt nok. Men det er først indenfor de seneste ti dage, vi har kunnet søge hjælpepakker for hele beløbet. Men hele branchen er presset, siger han.

Lars Grundahl Flycht arbejder ved siden af ægteparrets egne forretninger i DK Company, en af Europas største modeleverandører, og også her er der travlt med at yde henstand og håndholdt hjælp til de mange nødlidende butikker.

Kommer i fjernsynet

I den sammenhæng kan vi alle sammen kigge med bag kulisserne, for Jette og Lars Grundahl Flycht og deres tøjbutikker i Varde indgår, sammen med DK Company, i tv-udsendelsen ”Pandemien”, der bliver sendt på DR den 22. marts.

Psykisk har ægteparret klaret krisen ved at handle på tingene, og den nye webshop ville formodentlig aldrig være blevet til noget, hvis ikke landet var blevet ramt af corona. Så der er også kommet noget godt ud af det, minder Jette Grundahl Flycht om.

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige