Annonce
Vejen

Corona har givet travlhed på genbrugspladserne

Søren Cæsar Jensen, der er områdeleder i Vej, Park og Genbrug i Vejen Kommune, fortæller, at man på kommunens tre genbrugspladser tydeligt kan se, hvad borgerne har fået coronatiden til at gå med. For gamle møbler, gulvtæpper, byggeaffald og pap er i stor stil blevet afleveret på pladserne. Foto: Dorthe Andresen
Det er ikke kun naboerne, der kan følge med i, når vi bygger om, rydder op i større stil eller går i haven. Det kan de også på genbrugspladserne. Her kan de også se, at flere af os har handlet mere på nettet i løbet af 2020.

Miljø: - Vi kan faktisk rimelig hurtigt følge folks handlemønstre.

Sådan siger Søren Cæsar Jensen, der er områdeleder for Vej, Park og Genbrug i Vejen Kommune.

For når borgerne enten bygger om, rydder op, går i haven eller køber varer på nettet, så er det ikke kun noget, som naboerne kan følge med i. Det kan også tydeligt aflæses på kommunens genbrugspladser i forbindelse med det affald, som bliver afleveret. Og genbrugspladserne har været godt besøgt i løbet af coronaåret 2020.

Annonce

Flere besøgende

Vejen Kommune har opgjort antallet af besøgende på kommunens tre genbrugspladser:

Fra 1. januar til 11. marts 2020 var besøgstallene:

Brørup: 13.600

Rødding: 7880

Vejen: 14.940

Fra 1. januar til 11. marts 2021 var besøgstallene:

Brørup: 13.800

Rødding: 10.620

Vejen: 15.100

Den store stigning i Rødding bliver blandt andet begrundet med, at her er åbningstiderne blevet udvidet betragteligt. Åbningstiderne var tidligere fra klokken 12 til 18 på hverdage. Men siden 30. november sidste år er de blevet udvidet til at være fra klokken 7 til 18 på hverdage.

- I 2020 under corona har vi modtaget mere affald - generelt mere fra oprydning, murbrokker og bygningsaffald. Vi har også fået mere pap ind, som vidner om, at der er købt mere på nettet, fortæller Søren Cæsar Jensen.

Især den fraktion, der hedder "stort brændbart," hvor blandt andet gamle møbler, der ikke kan genbruges og gulvtæpper afleveres, har der været tryk på. Her har der været en stigning på ti procent i mængden af afleveret affald.

Vigtigt at sortere rigtigt

Men uanset hvad man kører til genbrugspladsen med, så er det helt generelt vigtigt at huske at sortere rigtigt. Ellers vanker der en ekstra regning til kommunen.

- Hvis der er for meget affald, der bliver sorteret forkert, så får vi en henvendelse fra vores aftagere, og så kommer vi til at betale, siger Søren Cæsar Jensen.


I 2020 under corona har vi modtaget mere affald - generelt mere fra oprydning, murbrokker og bygningsaffald. Vi har også fået mere pap ind, som vidner om, at der er købt mere på nettet.

Søren Cæsar Jensen, områdeleder, Vej, Park og Genbrug, Vejen Kommune


Det er især de borgere, der benytter sig af den nye genbrugsplads i Vejen, der skal være ekstra opmærksomme, når de sorterer deres affald.

- De skal vænne sig til, at de skal sortere mere her (i Vejen, red.), for der var færre sorteringer på den gamle plads på grund af pladsens størrelse. Pladsen er også indrettet lidt anderledes, siger Søren Cæsar Jensen, der dog ikke har indtryk af, at folk med vilje bare smider forkert affald i de forskellige containere.

Annonce

25.600 tons affald

- De fleste er rigtig dygtige til at sortere eller henvender sig til personalet, hvis de er i tvivl, lyder det fra Søren Cæsar Jensen.

Men skulle man på sin tur rundt på genbrugspladsen have misset den rigtige container til det affald, man har med i bilen, så er der ingen grund til at fortvivle.

- Man er velkommen til at tage flere omgange, kommer det med et smil fra Søren Cæsar Jensen.

Han fortæller, at der i 2020 i alt blev afleveret 25.600 tons affald på kommunens tre genbrugspladser i Brørup, Rødding og Vejen.

Pap tegner sig for 500 tons om året, mens haveaffald også fylder godt - nemlig med 6200 tons.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce