Annonce
Livsstil

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Jesper Brorson Hansen har aldrig haft så godt et år som ejendomsmægler, som han har haft det seneste år. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Hvis man går med salgstanker, så er det nu, man skal slå til. Boligerne handles nemlig hurtigt i Varde Kommune, og der er godt halvt så meget at vælge imellem, som der plejer at være.

Varde: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Endda heller ikke corona,

Således er den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse i Varde Kommune raslet ned siden marts 2020. Den er faldet med 42 dage, hvilket svarer til 21 procent, ifølge Boligsiden.

Desuden er priserne på huse i Varde Kommune steget med 17 procent i Varde Kommune, og det er mere end landsgennemsnittet, hvor priserne er steget med 12 procent i gennemsnit i løbet af det seneste år, oplyser Boligsidens kommunikationsafdeling.

Annonce

Flere og flere har faste hjemmearbejdsdage, og vores bolig er i højere grad blevet et naturligt centrum for familien. Pengene til boligkøb sidder derfor lidt løsere end tidligere, og boligsøgende er villige til at betale mere for deres fremtidige bolig

Klaus Thomsen, Danbolig Varde

- Coronapandemien har forstærket købekraften hos boligejerne gennem lave renter, færre forbrugsmuligheder og udbetalte indefrosne feriepenge, men den faldende salgstid vidner også om en øget interesse for at handle bolig, siger Klaus Thomsen, indehaver af Danbolig Varde, i en pressemeddelelse.

-  Det er ingen nyhed, at boligmarkedet har klaret sig over al forventning de seneste år. Prisstigninger og høj handelsaktivitet har været reglen snarere end undtagelsen, men oven på den seneste tids hektiske, siger Klaus Thomsen fra Danbolig i Varde. Arkivfoto: Malene Wonsbek

- Flere og flere har faste hjemmearbejdsdage, og vores bolig er i højere grad blevet et naturligt centrum for familien. Pengene til boligkøb sidder derfor lidt løsere end tidligere, og boligsøgende er villige til at betale mere for deres fremtidige bolig, tilføjer han.

Også Jesper Brorson Hansen fra Nybolig Varde har oplevet en kanon tid det seneste halvandet år.

- Et par måneder efter corona kom, tog boligmarkedet fart. Selv ude i de små byer kan vi sælge alt forholdsvis hurtigt. De seneste måneder har vi dog oplevet en tendens til, at markedet er ved at stabilisere sig. Så hvor vi i lang tid har løbet med 120, så er vi på vej ned på de 100 igen, siger Jesper Brorson Hansen.

Han åbnede sin egen ejendomsmæglerbutik i 2008, og han har altid solgt så mange boliger, som det seneste år. Omkring 105, hvor det normalt vil være i omegnen af 75 på et år.

Sommerhussalget er også godt

Ser man på sommerhuse, som Varde Kommune har en stor del af, så er det også et marked, der har udviklet sig positivt set med sælger- og ejendomsmæglerbrillerne.

Ifølge Boligsiden, så tager det cirka 50 dage mindre at sælge sit sommerhus i Varde Kommune i dag, end det gjorde for et år siden. Det er et fald i salgstid på 30 procent. Og hvor salget af sommerhuse så småt begynder at falde på landsplan nu (otte procent), så viser tallene en stigning i salget i Varde Kommune på seks procent.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Gaver mellem ægtefæller og fremtidsfuldmagt

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trivslen styrtdykker blandt ansatte på kaosramt sygehusafdeling: Bliver mobbet i arbejdstiden og stoler ikke på ledelsen

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Esbjerg

Borgmester og byrådsmedlem vil have ringvejsbro op til fornyet overvejelse i 11. time: Vi ønsker renoveringen sat i bero

Billund

Ballade i Hejnsvig: Fire har forladt menighedsrådet i protest

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Haderslev

Kløften er klar med de første fire navne til sommerens festival

Tønder

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Erhverv

Det står tidligst parat i 2023: Nu er planen, at endnu flere kan få adresse i Koldings ikoniske vandtårn

Varde For abonnenter

Varde vil have del i nabokommunens vindmøllemillioner – og får det

Esbjerg

Efter fald fra skrænt: Ung mand kørt på hospitalet med ambulance

Annonce