Annonce
Esbjerg

Corona har spændt ben: Populær catering-virksomhed i Esbjerg lukker

Kim Mose nåede kun at drive Frikadellen i halvandet år, men må stoppe på grund af restriktionerne i forbindelse med corona-virus. Her er han i færd med at rydde op i køkkenet i Kollektivhuset, inden Marina Trafikbar tager over den 1. oktober. Foto: Per Benny Paulsen
Det er med blødende hjerte, at vi siger farvel til Frikadellen, fortæller Kim Mose. Køkkenfaciliteterne i Kollektivhuset overtages fra 1. oktober af Marina Trafikbar ved Brian Steiness og køkkenchefen Peter Marczak.
Annonce

Esbjerg: Søndag den 27.september var en bevæget og trist dag for Kim Mose og hustruen Connie, som har drevet catering-virksomheden Frikadellen i halvandet år. Denne skønne efterårsdag tilberedte de for sidste gang Dagens Ret i køkkenfaciliteterne i Kollektivhusets søsterbygning på Gl. Vardevej.

- Det er med blødende hjerte, at vi er nødsaget til at lukke køkkenet ned og sige farvel til Frikadellen, fordi corona-virussen igen er blusset op, således at vores selskaber og ordrer i bogen igen og igen er blevet aflyst. Det betyder, at vores lille forretning ikke kan løbe rundt, fortæller en trist Kim Mose.

Annonce

En lettelse

Han er 44 år og er udlært kok på Jerne Kro i 1997 og har også arbejdet på for eksempel Billum Kro og på Restaurant Sydvesten på havnen i Esbjerg.

- På en måde er jeg lettet over vores beslutning om at stoppe, for der er nok mange i branchen, som vil få det svært på grund af corona. Ingen ved, hvornår det er slut med den forfærdelige virus, men jeg vil ikke udelukke, at vi igen på et nyt sted vil starte noget op i cateringbranchen, når der på et tidspunkt er fundet en vaccine mod corona, tilføjer Kim Mose.

Inden Kim Mose overtog Frikadellen, blev virksomheden i mange år drevet af Vagn Emil Jensen, som gik på pension for et par år siden. Vagn Emil Jensen var fisker det meste af sit liv, men da han gik i land, begyndte han at lave mad og drev Frikadellen fra først Bodega Lunden i Kvaglund og siden hen i Gørding.

Annonce

Afløseren

Bestyrelsen i Kollektivhuset har hurtigt fundet en afløser for Frikadellen, idet Marina Trafikbar ved ejerne Brian Steiness og køkkenchef Peter Marczak pr. 1. oktober har lejet køkkenfaciliteterne. Marina Trafikbar har længe ledt efter et større køkken, fordi køkkenet på Adgangsvejen er for lille.

Køkkenchef Peter Marczak glæder sig til de langt bedre og større faciliteter i Kollektivhuset. Her er han fotograferet hos Marina Trafikbar på Adgangsvejen, hvor han er ved at lave biksemad og spejlæg. Foto: Per Benny Paulsen

- Det betyder ganske enkelt, at vi fremover kommer til at lave næsten al varm mad i vort nye køkken i Kollektivhuset, men vi har også brug for pladsen, idet Marina Trafikbar leverer al slags mad til både fester og mærkedage, fortæller Brian Steiness og fortsætter:

- Vores salg af Dagens Ret og smørrebrød er steget eksplosivt i den seneste tid, og nu skal Marina Trafikbar altså også til at bespise nogle af Kollektivhusets beboere.

Den 59-årige Brian Steiness er en travl mand. Han har udover Marina Trafikbar også Vaffelhuset i Blåvand og er klubhusbestyrer i EfB, hvor klubhuset i øvrigt ligger lige overfor Kollektivhuset.

Lidt om Peter Marczak

Peter Marczak er 50 år og har tidligere arbejdet på Hotel Dagmar i Ribe, i Musikhuset Aarhus og Endrup Kro for blot at nævne nogle af stederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce