Annonce
Varde

Corona holder os ikke fra motionscentret: Flere unge træner, men nogle ældre bliver væk

Simon Andersen fra Rousthøje træner og har arbejdet i Helle Hallen. Nu er han soldat i Varde, men han bemærker, at det nu ikke kun er unge, der kommer i motionscentret. De ældre kommer typisk om morgenen, måske fordi de ikke er interessereret i at møde mange unge i motionscentret om eftermiddagen, bemærker Simon Andersen. Foto: Morten Nielsen
De unge har måske ikke så mange andre steder at gå hen end motionscentret. Her mærkes coronarestriktionerne næsten ikke, men nogle seniorer kommer desværre nok i dårligere form i dette vinterhalvår.
Annonce

Helle Hallen: Der er lidt flere unge, men færre ældre. Men alt i alt trænes der som i tidligere efterår i motionscentret i Helle Hallen. I efteråret trækker motionister typisk indendørs for at bevare formen i vinterhalvåret.

Det er foreningen Helle Motionscenter, der driver motionscentret samt holdtræning i Helle Hallen.


Vi har ekstra udgifter til håndsprit på flere tusinde kroner om måneden.

Martin Hørup, formand for Helle Motionscenter


Det er kun spinning, der er omfattet af de nye restriktioner. Det er forsamlingsforbuddet på ti personer, der rammer. Tidligere har der været plads til 15 deltagere og en instruktør til spinning. Nu må der være ni deltagere og en instruktør, og det har den naturlige konsekvens, at der må skæres seks deltagere til spinning.

Til øvrig holdtræning er der som regel ikke flere end ni deltagere og en instruktør, så her har forsamlingsforbuddet på højst ti personer ingen konsekvens.

Viktor Toftlund, 18 år, fra Årre træner gerne om eftermiddagen. Han går på handelsskolen i Varde. Han bemærker, at der sprittes godt af i centret, som ellers ikke er særlig ramt af coronarestriktioner. Foto: Morten Nielsen

- Der kommer flere unge, nok fordi der er andre aktiviteter, de ikke kan komme til, siger Martin Hørup, der er formand for Helle Motionscenter og har været det i en årrække.

Annonce

Store udgifter til håndsprit

Til gengæld er der en tendens til, at ældre bliver væk - måske fordi de ikke vil smittes med coronavirus.

Der er ikke krav om mundbind, mens man træner - heller ikke ifølge de seneste skærpelser af coronarestriktionerne.

- Men vi har ekstra udgifter til håndsprit på flere tusinde kroner om måneden, siger Martin Hørup.

En restriktion er dog afstand. Der skal være en tom "maskine" mellem de, som benytter motionscentret.

Kristian Gade bor i Agerbæk, og er i praktik i Helle Hallen. Han har kun trænet i nogle uger, men han bemærker, at der er godt gang i Helle Hallen om eftermiddagen. Men det er meget unge, der kommer i fitnesscentret.  Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce