Annonce
Varde

Corona i feriecenter: Vi vidste, vi ville blive ramt

Når feriecentre er et hit, er det i høj grad på grund af badelandet, så børnene kan bade uanset vejret. I vandet er smitterisikoen minimal, men omklædningsrummene er mere risikable. Derfor er badegæster skåret ned til en ottendedel i badelandet ved Seawest. Arkivfoto: Morten Nielsen.
Landal Seawest var forberedt, da en familie søndag meldte om tre corona-smittede. Ledelsen afventer nu med nervøsitet meldinger fra andre gæster og medarbejderes tests.
Annonce

Nørre Nebel: Søndag meddelte en familie på otte personer Seawest i Nørre Nebel, at tre i familien var smittet med corona.


Gæsterne oplyser, at de ikke har været i tæt kontakt med andre gæster på parken, at de har holdt afstand, og at de har taget de almindelige nødvendige forholdsregler og hyppigt har brugt håndsprit. Desuagtet vil vi for god ordens skyld opfordre alle gæster, der har været her i perioden 05.07.2020-11.07.2020, til at være ekstra opmærksomme på symptomerne samt at blive testet.

Fra Landal Seawests mail til 370 familier, der var i centret samtidig med den smittede familie


Familien var netop kommet hjem fra seks dages ferie i Seawest, og reaktionen kom lynhurtigt. Kun tre timer efter lå der en mail hos samtlige 370 familier, der havde været i feriecentret i samme tidsrum.

Salgs- og marketingchef Kent Lodberg og medarbejderne i Seawest var forberedt på at blive ramt af corona-smitte blandt gæsterne, så alle forholdsregler er på plads og bliver fulgt nøje. Mandag blev mange medarbejdere testet. Arkivfoto: Andre Thorup

- Principielt er myndighedernes anbefaling, at vi ikke skal informere. For ikke at sprede unødig panik, og vi vil ikke skabe panik, men omvendt vil vi sikre, at familierne kan holde en tryg ferie hos os, siger salgs- og marketingchef i Landal Seawest Kent Lodberg.

Brevet til gæsterne

Landal Seawest har sendt følgende brev ud til 370 bookinger, der har krydset den corona-smittede families periode i feriecentret. Brevet er sendt på engelsk til de udenlandske gæster:

"Kære gæster,

I forbindelse med Jeres ophold på Landal Seawest vil vi hermed informere om, at vi dags dato er blevet kontaktet af en familie, som efter hjemkomst er blevet testet positiv for Covid-19.

Gæsterne er blevet smittet internt af familien, som de har været på ferie med. Det er ikke alle i familien, der er testet positive.

Gæsterne oplyser, at de ikke har været i tæt kontakt med andre gæster på parken, at de har holdt afstand, og at de har taget de almindelige nødvendige forholdsregler og hyppigt har brugt håndsprit.

Desuagtet vil vi for god ordens skyld opfordre alle gæster, der har været her i perioden 05.07.2020-11.07.2020, til at være ekstra opmærksomme på symptomerne samt at blive testet.

Parken har været i kontakt med sundhedsmyndighederne, som vurderer risikoen for smitte som værende lav. Vi vælger alligevel at informere alle gæster, der har været på parken i ovenstående periode."

Han og medarbejderne kunne reagere så hurtigt, fordi feriecentret var forberedt.

Annonce

Var forberedt på, det ville ske

- I alle Landals ferieparker har vi over 100.000 gæster igennem her i løbet af juli, så vi vidste godt, vi ville få corona-tilfælde, og vi har forberedt os. De har allerede haft smittede i Landal-ferieparker i Holland og i Tyskland, så vi har lært, hvordan vi skal agere, siger han.

Han lyder rolig, men han er samtidig nervøs.

- Vi er bestemt nervøse, men vi går ikke i panik, for vi var forberedt på, at det ville ske, siger han.

- Vi er meganervøse for, om andre af vores gæster og medarbejdere er smittede. Men vi ved jo også, at risikoen ikke er stor.

Annonce

Medarbejdere testet mandag

De første medarbejdere blev testet mandag formiddag. Ingen kan tvinges til at lade sig teste, men Kent Lodberg ved, at de fastansatte medarbejdere, der har været i kontakt med familien, er blevet testet.

- Vi tager alle forholdsregler, så kan vi ikke gøre mere. Men vi er meget strikse på alle vores regler, siger han.

En af forholdsreglerne er rengøring. Der er rengøring i badelandet hele tiden, og omklædningsrummene får regelmæssigt den store tur.

Feriecentret består af opdelte feriehuse. Det hus, den corona-smittede familie holdt ferie i, er blevet særligt grundigt rengjort. Arkivfoto: Morten Nielsen

- Badelandet er ikke i sig selv en særlig risiko. Kemikalier og klor i vandet dræber bakterierne. Vandet er ikke problemet, det er mere omklædningsfaciliteterne. Derfor skal man booke tid i badelandet, og hver time eller halvanden bliver omklædningsrummene lukket helt af og rengjort grundigt, siger han.

- Vi har også nedsat antallet af gæster i badelandet til næsten kun en ottendedel af dem, der plejer at være. Så når man får tid i badelandet, så er der noget bedre plads.

Annonce

12-1300 mennesker i feriecentret

Landal Seawest er fuldstændig booket ud i juli måned. Det vil sige, der er omkring 1200-1300 gæster i feriecentret ad gangen.

Den familie, der er smittet, har oplyst til os, at efter, at to af dem fik symptomer, isolerede de sig selv i huset, og kom ikke ud i resten af centret. Så det stoler vi på, og huset, de har været i, er blevet særligt grundigt rengjort, siger Kent Lodberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trods fortsat øde afgangshaller: Billund Lufthavn forventer fordobling af flytrafikken i 2021

Annonce