Annonce
Esbjerg

Corona kom i vejen: Energiens Folkemøde udsat til næste år

Energiens Folkemøde havde i år været det største siden starten i 2018. Men coronakrisen betyder nu, at arrangementet må udsættes til næste år. Arkivfoto: André Thorup
Coronakrisen betyder nu, at Energiens Folkemøde må udsættes til 2021. Arrangørerne mener ikke, at det ville være muligt at afvikle begivenheden optimalt under omstændighederne og satser derfor på at vende stærkt tilbage næste år.
Annonce

Esbjerg: I løbet af foråret og den tidlige sommer har man overalt i Danmark set den ene begivenhed efter den anden blive aflyst eller udsat på grund af den omfattende coronapandemi.

I Esbjerg havde arrangørerne bag Energiens Folkemøde indtil det sidste håbet på, at man kunne have afviklet den store begivenhed efter planen på torvet i Esbjerg den 17. og 18. september.

Men for at leve op til ambitionerne, den store interesse og de mange tilmeldinger fra nøglepersoner i den danske klima- og energisektor har man nu valgt at udsætte folkemødet til næste år. Nærmere bestemt den 16.- og 17. september 2021.

- Vi er jo nødt til at følge retningslinjerne, og ingen er jo herre over denne situation. Som vi ser det, er der for mange usikkerheder omkring coronasituationen til at vi tør satse på folkemødet i år. Hvor mange bliver det tilladt at samle på torvet og hvilke udfordringer står virksomhederne med på grund af krisen? Og vi ville være meget kede af, hvis vi skulle aflyse i sidste øjeblik. Det ville ikke være fair overfor nogen, siger Per Andersen, der er en af folkene bag folkemødet.

Annonce

Skruet op for ambitionerne

Sidste år blev Energiens Folkemøde for anden gang afviklet i Esbjerg med stor succes. Flere tusind mennesker fra nær og fjern var vidne til debatter, workshops og udstillinger, der kunne øge opmærksomhed og interessen for den grønne omstilling og klima- og energisektoren.


- Vi er jo nødt til at følge retningslinjerne, og ingen er jo herre over denne situation. Som vi ser det, er der for mange usikkerheder omkring coronasituationen til at vi tør satse på folkemødet i år. Hvor mange bliver det tilladt at samle på torvet og hvilke udfordringer står virksomhederne med på grund af krisen? Og vi ville være meget kede af, hvis vi skulle aflyse i sidste øjeblik. Det ville ikke være fair overfor nogen

Per Andersen, arrangør Energiens Folkemøde


I år havde man derfor skruet ekstra op for ambitionerne, og det så længe ud til, at man ville kunne overgå sidste års arrangement. Men det er nu udsat til næste år, hvor man håber at kunne holde fast i både publikum og de tilmeldte

- Det er jo, på godt jysk, en træls situation. Men et godt folkemøde kræver lang tids tilløb. Blandt andet for at få de rigtige debattører til hovedscenen. Og vi har planer om at komme styrket ud af det her, siger Per Andersen.

Planlægningen af næste års folkemøde er allerede begyndt, og man flere tilmeldte har allerede tilkendegivet, at de igen bakker op om arrangementet.

Om Energiens Folkemøde

Startede i 2018, hvor begivenheden blev afholdt på den såkaldte Rio-grund i Esbjerg.

Det var Jan Christensen, Per Andersen og Niels Aage Giversen, der fik ideen til folkemødet.

Energiens Folkemøde er nu flyttet til torvet.

Blandt deltagerne var sidste år Aalborg Universitet, Ørsted, Semco og Flyvevåbnet, der stiller op med et F16-fly.

Energiens Folkemøde er udsat til 2021 på grund af coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce