Annonce
Sydjylland

Corona kom i vejen: Verdensholdet må udskyde stor turné

DGI's Verdenshold involverer børn fra hele verden, når de tager på turné. Tanzania, Uganda, og Kenya var blandt destinationerne denne gang, men nu er turnéen udsat. Foto: DGI
Forsamlingsforbud og risiko for smitte gør, at DGI udskyder sin store turné med Verdensholdet til 2021 og 2022. Det rammer 34 byer i Danmark og en lang række lande.

Et års planlægning af 34 shows i Danmark - heraf flere i Syddanmark - kommer ikke til at bære frugt. DGI's Verdenshold bliver nødt til at udsætte sin turné til 2021 og 2022, da det ikke vil være forsvarligt at sende de unge mennesker ud at bo i private hjem verden over.

Holdet skulle have været til Tanzania, Uganda, Kenya, Sydkorea, Malaysia, Borneo, Australien, Brasilien, Costa Rica, USA og en lang række Europæiske lande.

Holdet laver ca. 200 workshops på turnéen og er i tæt kontakt med mere end 15.000 børn. Lige nu er betingelserne for at være sammen på den måde ikke optimale. Jorden rundt åbner folk deres hjem og deres hjerter, og vi risikerer at sætte gymnaster, lederteam og værterne i situationer, som ikke er hensigtsmæssige, skriver DGI i en en pressemeddelelse.

Første del af udtagelsen foregik i februar, hvor 58 gymnaster gik videre til anden udtagelse med det formål, at finde de 28 gymnaster der skulle udgøre DGI Verdensholdet i 2020-2021. Men forsamlingsforbuddet på flere end 10 personer og opstart af indendørs idræt efter sommerferien betyder desværre, at holdet ikke kan starte op som planlagt.

DGI Verdensholdet har set frem til at besøge Syddanmark på turnéen rundt i Danmark, samt yde et energisk gymnastikshow for publikum. Dette må både holdet og tilskuerne have til gode, når vi lægger vejen forbi i 2021-2022, skriver DGI i pressemeddelelsen.

www.verdensholdet.dk kan man holde øje med den kommende tourplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce