Annonce
Aabenraa

Corona koster medlemmer i foreningerne - men kommunen fastholder tilskud

Selv om fodboldklubber og andre folkeoplysende foreninger mister medlemmer under coronakrisen, skal de ikke lide under det i tildelingen af næste års tilskud fra kommunen, mener kultur- og fritidsudvalget. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Nedlukningen af samfundet rammer mange foreninger på medlemstallet og dermed også økonomisk. Men de kan opretholde deres tilskud fra kommunen, har Aabenraa-politikere besluttet.

AABENRAA: Coronakrisen kradser også i foreningslivet, hvor mange foreninger oplever, at antallet af medlemmer og dermed kontingentindbetalinger er faldet. Samtidig mangler de indtægter fra deres egne større arrangementer, som er aflyst, og betaling for frivilligt arbejde, medlemmerne normalt udfører for andre organisationer ved større events.

Derfor har byrådets kultur- og fritidsudvalg besluttet at hjælpe foreningerne økonomisk igennem krisen. Normalt får foreningerne tilskud på baggrund af det foregående års medlemstal, men i stedet vil tilskuddet i 2021 nu blive beregnet på baggrund af medlemstallet for 2019.

Også hvad angår foreningernes lokaletilskud er der åbnet for løsninger, så de ikke rammes af et lavere aktivitetsniveau eller medlemstal i forbindelse med coronakrisen.

- Vi forlænger verden med brædder. Foreningerne får nok at gøre med at komme i gang igen. Derfor vil vi gerne understøtte dem, siger udvalgets formand, Lars Kristensen (V).

Annonce

Krisehjælp til foreninger

I april vedtog kultur- og fritidsudvalget at friholde foreninger for at betale gebyrer for aflyste timer i haller, svømmehaller og på skolerne. Samtidig får de selvejende haller dækket manglende gebyrer af kommunen.

I kommunen blev der samtidig oprettet en task force med fritids- og kulturkonsulenter, som foreningerne kan kontakte med de udfordringer, det giver at starte op igen efter nedlukningen.

Der gives vejledning på facebooksiden ”Aktiv Aabenraa”, og man kan kontakte aktivitetskoordinator Maja Lykke Schmidt på malsc@aabenraa.dk, mobil 21 13 46 66

Højere tilskud til kurser og materialer

Som en ekstra hjælp til at sætte gang i hjulene har udvalget samtidig besluttet at hæve tilskudsprocenterne til kurser og materialer. I 2020 hæves tilskudsprocenten til kurser fra 75 til 80, og materialetilskuddet hæves fra 50 til 60 procent.

- Det er en anden verden, vi er ved at komme ud til. Måske skal der ske nye ting i foreningerne for både nye og eksisterende medlemmer, og så kan de sende instruktørerne på kursus i det, siger Lars Kristensen.

På vegne af udvalget opfordrer han til, at man også som medlem bliver ved med at støtte foreningslivet.

- Vi skal nødigt have, at for mange mister interessen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce