Annonce
Esbjerg

Corona koster Ribe Fritidscenter kassen

Lige nu holder der ikke mange biler ved Ribe Fritidscenter, hvor al aktivitet har været lukket ned siden den 13. marts. Centerleder Jørgen Jepsen frygter, at der tidligst kommer gang i aktiviteterne hen i slutningen af april. Arkivfoto: Ole Maasss.
Alene aflysningen af tre store gymnastikopvisninger i marts koster Ribe Fritidscenter en omsætning på en kvart million kroner. Ribe Svømmehal mister ligeledes en indtægt på 60.000 kroner på salg af billetter.

RIBE: Coronakrisen bliver en dyr affære for Ribe Fritidscenter. Forårsmånederne marts og april er således måneder med masser af aktivitet i form af gymnastikopvisninger, håndboldkampe samt møder og generalforsamlinger.

- På de tre store gymnastikopvisninger vi skulle have haft i marts havde vi sidste år en omsætning på 250.000 kroner. Så det er da en omsætning vi går glip af. Vi skulle også have haft en ligakamp mellem Ribe-Esbjerg HH og Skanderborg, hvor vi kunne forvente fuldt hus, og så har vi masser af møder og generalforsamlinger, som vi har været nødt til at aflyse. Det er både generalforsamlinger i grundejerforeninger, Venstres generalforsamling, hvor Inger Støjberg skulle have talt plus en lang række andre forskellige møder, fortæller centerleder Jørgen Jepsen.

Ribe Fritidscenter er også et populært sted at holde sine familiefester, så Jørgen Jepsen har haft travlt med at ombooke en lang række konfirmationer.

- Det drejer sig om ti konfirmationer, men dem har vi heldigvis kunnet finde nye datoer til. Vi skulle også have lagt hus til et krondiamantbryllup, men her valgte familien simpelthen at aflyse festen på grund af coronakrisen, fortæller centerlederen.

Annonce

14 medarbejdere

Ribe Fritidscenter har 14 fastansatte medarbejdere, som lige nu er sendt hjem. Centerleder Jørgen Jepsen forventer, at disse medarbejdere får fuld lønkompensation i hjemsendelsesperioden. Han forventer, at det allertidligst bliver i slutningen af april landets idrætscentre og haller igen vil kunne åbne op for aktiviteter.

Indgribende

Han understreger, at Ribe Fritidscenter jo ikke er stillet anderledes end centrene i blandt andet Hviding, Gredstedbro og Bramming, som også har måttet lukke ned for alle aktiviteter, men da Ribe Fritidscenter jo er områdets langt største center er konsekvensen af nedlukningen mere indgribende for flere mennesker.

- Vi har mange brugere af vort motionscenter, som selv har skullet sætte deres medlemskab i bero, og derudover har det også stor betydning for mange mennesker, at vi nu også holder lukket i Ribe Svømmehal. Her har vi de faste morgensvømmere, som ikke længere kan mødes. Og på årsbasis sælger vi entrebilletter for cirka 800.000 kroner i svømmehallen, så med lukning i to måneder er det en omsætning på cirka 60.000 kroner om måneden vi går glip af, konstaterer Jørgen Jepsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce