Annonce
Tønder

Corona-krise: Årets Tønder Revy strækker våben

Der bliver ikke noget at grine af i år. Årets Tønder Revy, der plejer at skabe munter stemning på Schweizerhalle og i hele Tønder by i april er aflyst. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der bliver ingen Tønder Revy 2020 i år. Også et andet kulturelt fyrtårn, egnsspillet "Sammen", der efter planen får premiere den 5. maj, er på vippen.
Annonce

TØNDER: Smilene er stivnet blandt de ellers så muntre revyfolk i Tønder. Der bliver ingen Tønder Revy 2020.

- Vi har haft krisemøde torsdag aften og her besluttet, at vi aflyser for i år, siger formanden for Tønder Amatørscene, Tommy Juhl.

Om baggrunden for aflysningen forklarer han, at amatørscenen naturligvis følger myndighedernes anvisninger.

- Ingen ved, hvordan situationen er om to uger. Blandt os er der en del, der er blevet hjemsendt fra deres arbejdspladser. Så kan vi ikke samtidig forsvare, at vi fortsætter med at øve revy. Alle fritidsinteresser er foreløbig lukket ned i to uger. At lave revy er jo også en fritidsinteresse, påpeger Tommy Juhl og fortsætter:

- Vi er kede af, at vi ikke kan møde vores publikum i år, men håber på det bedste for alle og glæder os til at åbne dørene på Schweizerhalle-Tønder Kulturhus, til Tønder Revy 2021.

Alle fritidsinteressere er foreløbig lukket ned i to uger. At lave revy er jo også en fritidsinteresse.

Tommy Juhl, formand, Tønder Amatørscene, Tønder

Annonce

Økonomisk lussing

Årets Tønder Revy skulle have haft premiere onsdag den 22. april, og forventelig ville omkring 2000 tilskuere have fyldt Schweizerhalle til de fem forestillinger. Revyfolket, lige fra forfatterne til kostumeholdet og skuespillerne, har være igang siden februar.

- Vi har faktisk en halv revy færdigskrevet, siger Tommy Juhl.

Han siger samtidig, at aflysningen er definitiv. Der kommer ikke en Tønder Revy senere på året.

- For det første kan vi ikke samles senere på året, og det kan også blive svært at reservere Schweizerhalle i de mange dage, som vi har brug for. Men vi overvejer noget andet i mindre format. Det kunne for eksempel være musikteater, siger Tommy Juhl.

Han lægger ikke skjul på, at aflysningen også går hårdt ud over teaterforeningens økonomi.

- Det skal ikke lyde som en klagesang, for mange andre er også hårdt ramt. Men revyen er vores vigtigste indtægtskilde. Det er den, vi lever vi af. Og vi har fast udgifter til blandt andet husleje, der skal betales. Så det gør ondt, det her, siger Tommy Juhl.

Annonce

På vippen

Mens Tønder Revyen altså med sikkerhed ikke bliver til noget i år, vakler også et andet kulturelt fyrtårn. Egnsspillet "Sammen", som teaterprojektet Højt til Himlen har på plakaten med premiere den 5. maj i flyhangaren i Tønder, tager her og nu en time out og ser tiden an.

- Vi har foreløbig indstillet alle aktiviteter frem til 31. marts. Vi følger løbende de anvisninger der bliver givet, og kommer der regelændringer, der umuliggør at vi kan opføre spillet, så må vi tage den derfra, siger formanden for Højt til Himlen, Henrik Dahlmann.

Han påpeger samtidig, at årets spil, der har Genforeningen som hovedtema, ikke bliver gennemført for enhver pris, selv om situationen skulle ændre sig.

- Når det gælder teater er der kun tre ting der tæller: forberedelse, forberedelse og forberedelse. Vi vil hellere aflyse, end at levere noget halvt. Publikum har ikke fortjent et halvdårligt spil, og de frivillige har ikke fortjent at lave et halvdårligt spil. Vi vil gerne værne om vores image om, at vi laver gode egnsspil, siger Henrik Dahlmann.

Forhåndsinteressen for årets egnspil er i øvrigt enorm. Således er 60 procent af de i alt 2800 billetter til de syv planlagte forestillinger solgt. Blandt andet er premiereaftenen, hvortil prinsesse Benedikte havde annonceret sin deltagelse, helt udsolgt.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Årets egnsspil skal efter planen opføres i den historiske flyhangar i Soldaterskoven nord for Tønder. Den aktuelle Corona-krise gør nu, at alle øveaktiviteter foreløbig er indstillet frem til 31. marts. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce