Annonce
Esbjerg

Corona-krisen spænder nu også ben for Vestkystløbet

Vestkystløbet 2020 er blevet aflyst på grund af coronavirus. Arkivfoto
Folkefesten i Vognsbølparken bliver ikke gennemført senere i år, men er udskudt til sommeren 2021.
Annonce

Esbjerg: På grund af corona-krisen har de to arrangører af Vestkystløbet, Esbjerg Atletik og Motion og Esbjerg Firmaidræt, besluttet at aflyse den 46. udgave af løbet. Vestkystløbet er én af de største folkefester i det sydvestjyske område og var i år fastlagt til søndag den 14. juni i Vognsbølparken.

- Løbet i år vil ikke blive gennemført på et senere tidspunkt, men udskydes til næste år, hvor vi vender frygtelig tilbage, fortæller formanden for løbsudvalget, Jens Lykke, fra firmaidrætten.

Det er Ultimate, som igen skulle have stået for tidtagningen, og de har gjort opmærksom på, at vi kunne risikere at få et stort underskud, hvis der for eksempel kun kom 2.000 deltagere, men for os har den enkeltes sundhed og folks sikkerhed naturligvis førsteprioritet, tilføjer Jens Lykke.

Takket være en lang række sponsorer – både hovedsponsorer og del-sponsorer – har atletikklubben og firmaidrætten gennem årene tjent en pæn skilling på at afvikle Vestkystløbet. Vi kan i den forbindelse nævne, at atletikklubbens klubhus på Gl. Vardevej er betalt med penge, som er kommet kassen via Vestkystløbet.

Løbet i år vil ikke blive gennemført på et senere tidspunkt, men udskydes til næste år, hvor vi vender frygtelig tilbage.

Jens Lykke

Annonce

Deltagerrekorden sat i 2009

Det årlige arrangement blev holdt første gang i 1975, hvor det blot samlede 419 deltagere, men løbet udviklede sig hurtigt meget positivt og har flere gange samlet over 10.000 deltagere og mindst lige så mange tilskuere. Deltagerrekorden blev sat i 2009, hvor der var tilmeldt 13.529 motionister. Sidste år var der 6.474 tilmeldte, så Vestkystløbet er trods alt stadig et stort løb og det største indenfor Dansk Firmaidrætsforbund.

Arrangørerne er nu i fuld gang med at orientere hovedsponsorerne og del-sponsorerne om aflysningen.

Hovedsponsorerne er Sydbank, JydskeVestkysten og Skechers.

- Nyheden om aflysningen af Vestkystløbet er så ny, at vi i klubben først skal diskutere, hvad vi kommer til at skære ned på, men det er klart, at først aflysningen af Aller Kvindeløbet den 6. maj og Vestkystløbet den 14. juni kommer til at gøre ondt i økonomien, siger formanden for Esbjerg Atletik og Motion, Carsten Fruergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce