Annonce
Esbjerg

Corona-krisen udløser hjælpende hænder: Sundhedsskole sender værnemidler og senge

De to pedeller på SOSU Esbjerg stod for at gøre klar til udlevering af diverse udstyr. - Skolen er jo tom, så det er bare dejligt, hvis nogen får gavn af vores udstyr, forklarer Brian Christensen mens han sammen med kollegaen, Jørgen Sørensen, læssede 10 plejesenge på en lastvogn. Foto: SOSU Esbjerg
SOSU Esbjerg bidrager med værnemidler og plejesenge til corona-beredskab og plejeafdelinger.

Esbjerg: Sundhedsskolen, SOSU Esbjerg, er gået aktivt ind i kampen mod corona-smitten. Skolen er lukket og kan derfor hjælpe personale og de indlagte patienter i på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og i kommunernes ældrepleje. De har udleveret plejesenge, værnemidler og diverse engangsudstyr til kommuner og sygehuset i Esbjerg. Udstyret skal indgå i beredskabet under corona-epidemien.

Mens undervisningen for eleverne på SOSU Esbjerg lige nu foregår online, og lokalerne står tomme, har skolen tilbudt at bidrage med udstyr og værnemidler, der alligevel ikke bliver anvendt i lukkeperioden. Udstyret kan så bruges i kommunernes og regionernes beredskab under covid-19-epidemien.

Mundbind, overtræksdragter, sikkerhedsbriller og engangshandsker er sendt til Sydvestjysk Sygehus og skolens samarbejdende kommuner.

- Corona-epidemien har bragt vores samfund i en helt ekstraordinær situation, som skolen ønsker at bidrage til. En del af dette er at stille udstyr og kompetencer til rådighed i det omfang det er muligt og meningsfuldt, siger direktør på SOSU Esbjerg, Lisbeth Nørgaard.

SUNDHEDSSKOLEN ER LUKKET

SOSU Esbjerg er lukket, elever og medarbejdere er hjemsendt og al undervisning foregår online via digitale platforme. Indtil videre er skolen lukket til 13. april 2020.
SOSU Esbjerg uddanner social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere og pædagogiske assistenter.
Eleverne kommer typisk fra Varde, Fanø, Esbjerg, Vejen og Billund Kommuner.

Udskrevne patienter skal efterbehandles

Vejen Kommune har også taget imod tilbuddet om at få del i det udstyr og værnemidler, som SOSU Esbjerg har stillet til rådighed. I Vejen skal 10 plejesenge fra SOSU Esbjerg være med til at løse kapacitetsproblemer, og det glæder Kirsten Dyrholm Hansen som er ældre- og rehabiliteringschef i Vejen Kommune.

- Sengene kommer til at indgå i et særligt afsnit, vi har indrettet på et tidligere plejehjem, Egely. Dette afsnit skal være med til at løse den samlede kapacitet på kommunens akutfunktioner, fordi borgere med andre sygdomme i den aktuelle situation udskrives hurtigere fra sygehusene. Afsnittet kan også bruges til borgere som har været indlagt med covid-19 og som skal efterbehandles i kommunen. - Vi har altid haft et godt samarbejde med SOSU Esbjerg og er meget taknemmelige for den hjælp, som skolen har stillet til rådighed i den situation, vi står i lige nu. Der er brug for alle de værnemidler, vi kan skaffe, og skolens bidrag er meget kærkomment, forklarer Kirsten Dyrholm Hansen.

Landets øvrige social- og sundhedsskoler bidrager ligeledes til beredskabet. Plejesenge, håndsprit, handsker, mundbind, kørestole, lifte, dropstativer, bækken og sengeborde samt medarbejdere med sundhedsfaglig uddannelse er eksempler på den assistance, som flere skoler har tilbudt deres samarbejdskommuner og -regioner.

På SOSU Esbjerg tilbydes også gratis E-læringskurser til plejepersonale i kommunerne, ligesom skolen nu udbyder online AMU-kurser om Corona-virus.

SOSU Esbjerg er lukket på grund af corona-krisen. Foto: SOSU Esbjerg
Plejesengene blev kørt med lastbil til en akutmodtagelse af patienter i Vejen Kommune. Her plejes patienterne efterfølgende, fordi de bliver udskrevet tidligt fra sygehusene for at give plads til corona-patienterne. Foto: SOSU Esbjerg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Varde

7-kanten i Varde melder klar scene til sommerens store forestilling med Martin Brygmann i rollen som H.C. Andersen

Annonce