Annonce
Tønder

Corona-limbo: 31 internationale højskoleelever er strandet på højskole i Toftlund

Fjernundervisning sammen hver for sig. De strandede elever på Musik- og Teater Højskolen i Toflund holder undervisningen i gang via internettet. De 31 elever er corona-isoleret og kan derfor ikke komme hjem til deres hjemlande. Privatfoto
Et hold internationale elever på Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund er fanget i et limbo på grund af corona-situationen. De kan ikke forlade højskolen, og de kan ikke komme ud af landet.
Annonce

TOFTLUND: Det er et bredt udsnit af verdens lande, der er repræsenteret på Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund i øjeblikket. Siden torsdag i forrige uge har 31 elever fra fjerne steder som Sydkorea, Jamaica, Ukraine, Hongkong og Japan, nemlig været strandet på skolen som følge af coronakrisen. Det fortæller Thomas Trier, der er forstander på skolen.

- Vi har nogle internationale elever her på skolen, som vi ikke kan sende hjem. Vi har aftalt med politiet, at vi holder denne her zone virusfri, så vi har meget, meget strenge regler for, hvordan vores omgang med omverden er. De må ikke gå ud at købe ind for eksempel - de skal vælge en, der køber ind for dem, siger Thomas Trier.

Han fortæller også, at man er ret sikker på, at skolen er sygdomsfri, fordi ingen på højskolen har udvist symptomer på corona i de godt 14 dage, skolen har været isoleret. Det gælder både eleverne og de tilbageværende undervisere.

- Vi har nogle internationale elever her på skolen, som vi ikke kan sende hjem. Vi har aftalt med politiet, at vi holder denne her zone virusfri, så vi har meget, meget strenge regler for, hvordan vores omgang med omverden er.

Thomas Trier, forstander på skolen

Annonce

Dansetimer i sofaen

Den almindelige undervisning på skolen er suspenderet, fordi størstedelen af underviserne er sendt hjem. Kun fem lærere har deres daglige gang på skolen under skærpede omstændigheder. I stedet er der undervisning via internettet, og derfor ligger det lige for at spørge, hvordan man net-underviser i teater og musik?

- Jamen, vores danselærer giver for eksempel eleverne en opgave, der hedder 'du skal lave en dans i din sofa'. Så skal du streame den og sende den videre til de andre, der skal kopiere den og lave deres egen. Teatereleverne er i gang med at forberede deres slutprojekt, og generelt får de opgaver af læreren i løbet af dagen, og så bliver der samlet op, fortæller Thomas Trier.

Det giver skolen visse udfordringer i hverdagen, at 31 elever er samlet et sted uden at kunne samles rigtigt. Der er skrappe regler for, hvordan man sidder i spisesalen med afstand mellem eleverne. Normalt laver skolens køkken buffet, men i øjeblikket anretter man maden på små borde. Hele skolens hverdag er med andre ord vendt på hovedet.

- Vi har ikke meget normal hverdag på den måde, men vi har aftalt med politiet, at dette her skal betragtes som deres (elevernes, red.) hjem, så de er med på, at vi isolerer os fra omverden, siger Thomas Trier.

Forstander Thomas Trier på Musik og Teaterhøjskolen har en noget anderledes hverdag i disse dage, hvor højskolen er blevet hjem for 31 internationale elever, der ikke kan komme hjem. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce